U Domoinvestu nema krize: Pripremaju projekte i tender za tržište Libije

15.04.2014. 13:04 / Izvor: eKapija.ba

Uspješan primjer dobrog poslovanja u BiH je kompanija Domoinvest koja se bavi raznolikim poslovima u oblasti građevinskog inžinjeringa, poslovnog savjetovanja, projektiranja, adaptacije i izgradnje...

Posljednih godina kriza je evidentna u građevinskom inžinjeringu, kao i u području nekretnina. Kompanije u svom poslovanju se susreću sa raznim problemima, od nedostatka posla, konkurencije pa do administrativnih prepreka koje su u našoj države postale svakodnevnica. Kompanije u BiH jednostavu moraju da se bore na tržištu da bi opstale.

Uspješan primjer dobrog poslovanja je kompanija Domoinvest koja se bavi raznolikim poslovima u oblasti građevinskog inžinjeringa,  poslovnog savjetovanja, projektiranja, adaptacije i izgradnje, do završnih i instalaterskih radova.

(Enes Hašimbegović, direktor Domoinvesta)

Enes Hašimbegović, direktor Domoinvesta za eKapija.ba kaže kako svakako poslovanje u BiH otežavaju brojne administrativne prepreke, mnogo je kaže nelogičnosti i komplikacija, te to sve otežava investicije.

"Bude i momenata kada jednostavo kažete 'dosta  je', međutim okrenete se na drugu stranu i idete dalje, jer ako vi nećete uraditi taj posao, neko će drugi", kaže Hašimbegović, naglašavajući kako je tržište nekretnina u BiH u padu. Slabije se prodaju stanovi, ali se rade neki drugi poslovi poput dizajna, renoviranja, poslova za ino tržište...

"Uvijek treba tražiti nešto novo, nešto drugo, kako biste prestigli konkurenciju", naglašava Hašimbegović.

Kompanija Domoinvest posluje na tri kontinenta već više od 40 godina. Osnovana je 1966. godine i od tada je obavljala radove na više stotina građevina širom svijeta.

Godine 2007. Domoinvest je privatiziran, čime su osnažena nastojanja da se ostvari moto kompanije, a to je pružiti najbolju uslugu investitoru. U skladu sa svojom poslovnom politikom Domoinvest danas projektira, izvodi i nadzire radove, prometuje nekretninama, kako za sebe, tako i za svoje klijente, birajući pri tom najbolje timove saradnika u skladu s potrebama svakog projekta zasebno.

Ovakva poslovna politika kombinirana sa snagom iskusnog kadra, inspiracijom mladih inžinjera, te najsavremenijim metodama projektiranja, dosad je dala i nastavit će davati izuzetne rezultate.

Danas u Domoinvestu radi deset ljudi na inženjerinskim poslovima.

"Trenutno radimo dizajnerske projekte i pripremamo dozvole za izgradju stambenog objekta na Dobrinji. Također, radimo i jedan tender za tržište Libije", kaže Hašimbegović, naglašavajući kako su posebno ponosni za školski objekat koji su radili prošle godine u Sokolović Koliniji.

"Mašine smo u gradilište uveli 1. maja, a već 2. septembra upalili školsko zvono", naglašava Hašimbegović.

E. Kokor

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti