Najveći bh. proizvođač mosnih kranova vraća se na tržište Srbije i C. Gore

24.04.2014. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Fining iz Gračanice, najveći proizvođač mosnih kranova, nakon kraće pauze, ove godine se ponovno vratila na tržište Srbije i Crne Gore, te djelimično Hrvatske.

Kompanija Fining iz Gračanice, nakon kraće pauze, ove godine se ponovno vratila na tržište Srbije i Crne Gore, te djelimično Hrvatske. ''Očekujemo da će  poslije recesije i hrvatsko tržište živnuti'', kaže za eKapija.ba Midhat Ćehajić, direktor i vlasnik ove kompanije, koja se na sajmu Grapos-Expo koji se održava u Gračanici, predstavlja sa njemačkim partnerom firmom Demag Cranes & Components.

Demag isključivo radi opremu za prenos tereta, a Fining je već šest godina generalni zastupnik ove najveće firme za industrijske kranove u svijetu.

Fining osim zastupništva ima i vlastitu proizvodnju mosnih kranova i vodeći je proizvođača ovih kranova u BiH. Jedna od novina je, kaže nam Ćehajić, da su od ove godine u potpunosti prešli na ugradnju opreme Demaga u vlastite kranove.

Naš sagovornik kaže da su zadovoljni trenutnim stanjem na domaćem tržištu. "Ako se nastavi situacija kakva je bila posljednjih šest mjeseci mogli bi biti zadovoljni ovom godinom, a nadamo se da će nam se ponoviti 2008. koja je za nas bila najuspješnija'', ističe Ćehajić.

Naime, 2008. su proizveli oko 70 kranova, a ove godine će, sudeći prema dosadašnjoj potražnji kaže, taj broj biti oko 40-45 kranova.

Ova kompanija pored proizvodnje kranova servisira i remontuje sve vrste postojećih industrijskih kranova i druge opreme za dizanje i prenošenje tereta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti