Registracija za Bosnia Agile Day 2014 se zatvara u petak

21.10.2014. 08:06 / Izvor: eKapija.ba
Registracija za Bosnia Agile Day 2014 se zatvara u petak

Imate još samo par dana da se registrujete za prvu agile konferenciju u zemlji i slušate vrhunske svjetske i domaće predavače u Sarajevu!

Imate još samo par dana da se registrujete za prvu agile konferenciju u zemlji i slušate vrhunske svjetske i domaće predavače u Sarajevu!

Udruženje Bosnia Agile u ponedjeljak, 27.10.2014. godine organizuje konferenciju Bosnia Agile Day 2014 sa ciljem promocije novih znanja i iskustva u primjeni agilnih pristupa upravljanju projektima razvoja informacionih sistema. Ako ste ranije upoznati sa Scrum-om, Kanban-om i drugim agilnim pravcima, ova konferencija je za vas.

Događaj je podržan od strane vodećih svjetskih organizacija iz oblasti agilnih metodologija: ScrumAlliance, Scrum.org i Agile Alliance.

Organizator konferencije- Bosnia Agile Sarajevo skreće pažnju na atraktivnu agendu jer su uspjeli u BiH dovesti 10 vrhunskih predavača iz SAD-a, Kanade, Austrije, Švedske i Švajcarske koji, uz iskusne domaće predavače, obećavaju kvalitetna i zanimljiva predavanja i radionice. Keynote predavač je Scott Ambler, bivši Chief Methodologist u IBM Rational, koji je za potrebe IBM-a razvio enterprise agile metodologiju DAD (Disciplined Agile Delivery) i sa njim će se raditi certificirani trening poslije konferencije.

Pored Scotta, predavanja će održati i Mike Leber, certificirani Kanban, Scrum i Management 3.0 trener, Scrum i Agile Coach, zatim Rainer Grau, predavač, predsjednik International Requirements Engineering Board (IREB), i član upravnog odbora International Software Product Management Association, te Hendrik Esser, Jaana Nyfjord, Erik Schumann, Ivan Pavlović. Naravno, tu su i predavači iz Bosne i Hercegovine, članovi Udruženja i partneri, Fariz Saračević, Nermina Durmić, Damir Ibrišimović, Igor Parać, Denis Rudonja, Nermin Redžo i Peter Sandholdt.

Registracija je otvorena do petka, 24.10.2014. g. Registrujte se na http://agile.ba/ba/dogadaji/doga%C4%91aj/11-bosnia-agile-day-2014.

Platinum sponzori BA Day 2014 su SoftHouse, Gold sponzorima Atlantbh, Authority Partners, Scrum Alliance, Silver sponzori FineLine, Mistral Technologies, Scrum.org, Bronze sponzori su DevLogic i Agile Alliance, a University Agile sponzor je Američki Univerzitet u BiH.

Ukoliko vam je potrebno više informacija, kontaktirajte Bosna Agile na info@agile.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti