Regeneracija iz Velike Kladuše planira širenje na tržištu BiH

24.04.2014. 10:06 / Izvor: eKapija.ba
Regeneracija iz Velike Kladuše planira širenje na tržištu BiH
OTVORI GALERIJU

Kompanija zapošljava oko 60 radnika koji predstavljaju jedan mlad i poletan tim koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije.

Kompanija Regeneracija iz Velike Kladuše čija je osnovna djelatnost proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema učestvuje prvi put na gračaničkom Sajmu, gdje je predstavila sve svoje proizvode osim bazena, potvrdio je za eKapija.ba Esmer Delibašić, komercijalni predstavnik kompanije Regeneracija.

Kompanija  je osnovana 2005. godine u Velikoj Kladuši gdje se nalazi i centrala firme, dok se u Sarajevu nalazi i jedan ured. Osim proizvodnje i instalacije uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izrade vodovodnih sistema proširena djelatnost kompanije je odvodnja puteva i mostova.

Njihovi uređaji, odnosno poliesterskih šahtovi vezivi za sve vrste priključnih cijevi pa čak i za beton.

Delibašić kaže, kako Regeneracija posjeduje nekoliko certifikata. Tako da su zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa provodi primjenom normi EN ISO 14 001 koji je uveden kao integrisani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012. Svi proizvodi prilikom isporuke i ugradnje posjeduju predviđene ateste, upustva za rukovanje i održavanje.

Kompanija danas zapošljava oko 60 radnika koji predstavljaju jedan mlad i poletan tim koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije iz ove oblasti, postižući respektabilnu produktivnost i kvalitet svojih proizvoda i usluga.

Pošto su isključivo bazirani na domaće tržište, kaže protiv konkurencije se bore kvalitetom.

"Nastojimo da budemo što konkurentniji na tržištu te da kao domaća proizvođači budemo prepoznati od strane svojih klijenata", pojašnjava Delibašić.

Iako su prvi put na Sajmu, jako su zadovoljni domaćinskim odnosom organizatora prema izlagačima, te naglašava kako se nada da će i narednih godina rado potvrditi svoje učešće.

Kada su u pitanju planovi, kaže kako će nastojati održati ono što već imaju i ići na tržišta u BiH na kojim do sada nisu bili prisutni.

Inače, neke od referenci Regeneracije su: Koridor Vc, autoput Doboj-Banja Luka, TE Kakanj, TE Stanari, HE Jablanica, HE Bočac te rudnici Banovići i Kreka. 

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti