Zajam od 30 milijuna eura za obnovu vodovoda u Kantonu Sarajevo

23.10.2013. 16:20 / Izvor: eKapija.ba
Zajam od 30 milijuna eura za obnovu vodovoda u Kantonu Sarajevo

Vlada FBiH je donijela odluku uzimanju zajma od 30 milijuna eura za projekt rekonstrukcije i obnove vodovoda i kanalizacije u Kantonu Sarajevo.

Federalna vlada je danas, nakon prihvatanja Informacije Federalnog ministarstva financija, donijela Odluku o zaduženju Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Riječ je o zajmu od 30 milijuna eura, a sredstva su namijenjena rekonstrukciji i obnovi prioritetnih komponenti vodovodne i kanalizacijske mreže, ugradnji mjerne i kontrolne opreme, snabdijevanju postrojenja električnom energijom, crpkama i klorinaciji u Sarajevu.

Zajam se daje na 15 godina, uz trogodišnju odgodu početka vraćanja.

Vlada FBiH dala je suglasnost za zaključenje Supsidijarnog sporazuma o zajmu između BiH i FBiH, kao i Podugovora o zajmu između FBiH i Kantona Sarajevo koji će, dalje, zajam proslijediti KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Zajam se daje na 15 godina, uz trogodišnju odgodu početka vraćanja.

Vlada FBiH dala je suglasnost za zaključenje Supsidijarnog sporazuma o zajmu između BiH i FBiH, kao i Podugovora o zajmu između FBiH i Kantona Sarajevo koji će, dalje, zajam proslijediti KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo, priopćeno je iz Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti