Igman će proizvoditi municiju za Amerikance

05.08.2013. 09:57 / Izvor: Radiosarajevo.ba
Igman će proizvoditi municiju za Amerikance

Vrijednost ugovora je 30,26 miliona eura, i odnosi sa na tipove proizvoda po kojima je Igman poznat. Kooperacija je počela prije dva mjeseca kada smo potpisali prvi ugovor vrijedan 15 miliona eura.

Ugovor potpisan u prošle sedmice u Konjicu između bh. kompanije Igman i američke Howell Machine vrijedan je približno 30 miliona eura. Prema ugovoru Igman će isporučiti dogovorenu količinu oružja i precizne municije proizvedene u sljedeća 24 mjeseca u njihovim postrojenjima.

"Vrijednost ugovora je 30,26 miliona eura, i odnosi sa na tipove proizvoda po kojima je Igman poznat. Kooperacija je počela prije dva mjeseca kada smo potpisali prvi ugovor vrijedan 15 miliona eura", rekao je direktor Igmana Džahid Muratbegović.

"Cilj je zaposliti četverocifren broj radnika i nadam se da ćemo završiti godinu sa 1.000 njih. Počevši od danas radit ćemo u dvije i tri smjene, uključujući vikende", rekao je Muratbegović, piše Balkantimes.com.

Predsjednik Howell Machinea David Howell objasnio je da ova kompanija posjeduje sedam različitih firmi uključenih u proizvodnju municije.

"Odabrali smo Igman zbog njihove reputacije, kvaliteta i mjesta koje oni zauzimaju na tržištu", rekao je Howell.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti