Carinska ispostava Gradiška radi u punom kapacitetu

27.10.2014. 15:25 / Izvor: eKapija.ba
Carinska ispostava Gradiška radi u punom kapacitetu

Nakon kvara na serveru, u carinsku ispostavu Gradiška situacija je potpuno normalizovana kad je u pitanju carinjenje roba, te da nema bilo kakvog zastoja ili dužeg čekanja u odnosu na vrijeme predviđeno za obradu carinskih deklaracija.

Carinska ispostava Gradiška radi u punom kapacitetu i bez zastoja u carinjenju roba, bilo da se radi o uvoznom ili izvoznom carinjenju. To konkretno znači da su obrađene i završene sve carinske deklaracije koje su bile prijavljene za carinjenje u subotu, a završeno je i carinjenje  značajnog broja pošiljki koje su tek jutros prijavljene za uvozno ili izvozno carinjenje.

Od jutros je u Carinskoj ispostavi Gradiška carinska služba UIO završila i obradila 94 carinske deklaracije, a u ovom trenutku je trenutno pokrenuto tj. u proceduri obrade ukupno 68 carinskih deklaracija. Ovo konkretno znači da je situacija u Carinskoj ispostavi Gradiška potpuno normalizovana kad je u pitanju carinjenje roba, te da nema bilo kakvog zastoja ili dužeg čekanja u odnosu na vrijeme  predviđeno za obradu carinskih deklaracija u velikim carinskim ispostavama kao što je Gradiška. Samo u subotu je Carinska ispostava Gradiška ukupno obradila 406 carinskih deklaracija.

Određena čekanja nešto duža od predviđenog vremena u proteklih desetak dana desila su se zbog kvara na serveru u Carinskoj ispostavi Gradiška, koji se desio isključivo zbog preoptećenosti, jer je Carinska ispostava Gradiška jedna od ispostava u BiH koje su najviše opterećene zbog činjenice da se u Gradišci nalazi granični prijelaz koji je jedini BIP prijelaz između BiH i EU na sjeveru naše zemlje.

Nakon kvara na serveru, u carinsku ispostavu Gradiška privremeno je bio postavljen zamjenski server, koji je nekoliko dana funkcionisao, ali zbog svoje nešto slabije konfiguracije, obrađivanje carinskih prijava trajalo je nešto duže u odnosu na raniji period.

S obzirom da je u toku vikenda postavljen stari, već popravljeni server, situacija je u potpunosti normalizovana u carinskoj ispostavi Gradiška, gdje u ovom trenutku nema nikakvih dužih i nepredviđenih čekanja kada je u pitanju uvozno ili izvozno carinjenje svih vrsta roba, saopćili su iz Uprave za indirektno oporezivanje. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti