EUD/EUSR pozdravlja usvajanje dugoročnog plana razvoja prijenosne mreže

21.11.2014. 08:19 / Izvor: eKapija.ba
EUD/EUSR pozdravlja usvajanje dugoročnog plana razvoja prijenosne mreže

U svjetlu ovog pozitivnog koraka, EU podvlači da je od velikog značaja za uključene strane da nastave raditi zajedno kako bi osigurale efikasno i razborito funkcioniranje Elektroprijenosa BiH.

Komentirajući odluku Državne regulatorne komisije za električnu energiju BiH, glasnogovornik EU/EUSR Andy McGuffie je rekao:

"Ističemo kao pozitivan korak današnje usvajanje Dugoročnog plana razvoja prijenosne mreže za period 2014-2023 od strane Državne regulatorne komisije. Usvajanje ovog plana od strane Državne regulatorne komisije za električnu energiju je jedan od uvjeta navedenih u Zaključcima sastanka ministara EU i BiH o energetskim pitanjima koji je održan u Briselu, 28. januara 2014. god. u vezi sa daljom distribucijom neto prihoda Elektroprijenosa BiH (TRANSCO BiH)."

"U svjetlu ovog pozitivnog koraka, EU podvlači da je od velikog značaja za uključene strane da nastave raditi zajedno kako bi osigurale efikasno i razborito funkcioniranje Elektroprijenosa BiH. Štoviše, nadležni organi BiH bi trebali nadograđivati na ovu pozitivnu suradnju i početi poduzimati potrebne korake u pravcu ispunjenja obaveza BiH u energetskom sektoru koje proizlaze iz Ugovora o energetskoj zajednici."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti