Ekoline Kovan 2015. godine na tržište lansira kotao sa Android aplikacijom

23.04.2014. 13:22 / Izvor: eKapija.ba
Ekoline Kovan 2015. godine na tržište lansira kotao sa Android aplikacijom
OTVORI GALERIJU

Svoje proizvode osim tržišta BiH i regiona plasiraju na evropsko tržište, odnosno zemlje Beneluxa, Francusku, Austriju, Njemačku, Italiju, Sloveniju...

Gračanička kompanija Ekoline Kovan već tradicionalno izložila je svoje proizvode na ovogodišnjem Grapos-Expo 2014 koji je otvoren jučer u Gračanici.

Mustafa Bašić, komercijalista Ekoline Kovan za eKapija.ba je kazao kako su na Sajmu predstavili proizvodni program kotlova i kamina na pelet, kao i kompletnu liniju za proizvodnju peleta.

"Izložili smo i novi kotao koji će doći u prodaju 2015. godine kojim upravlja Androd aplikacija. Kompletan kotao je razvijen u našoj firmi. Kotao može podržati spremnik sa tonu ili više peleta, ima vakumsko doziranje, Android upravljanje te se jasno može vidjeti prikaz kotla sa svim dijagramima rada", objašnjava Bašić, naglašavajući kako cijena kotla još uvijek nije definisana, ali kaže neće znatno biti skuplji od ostalih Ekoline Kovan proizvoda.

Što se tiče ostalih cijena, pojašnjava kako one zavise od snage kotla koja iznosi od 20 – 600 kW te se cijene kreću od 4.800 do 60.000 KM.

"Također, imamo i dva kamina u ponudi, jedan je  1.990 KM, a drugi  od 11 kW koji se može postaviti na centralno grijanje te je cijena istog 2.890 KM", kaže Bašić, naglašavajući kako je Sajamski popust 10 posto.

Organizacijom Sajma su zadovoljni i tvrde kako je ovo jako značajan Sajam za njihovu kompaniju te se kao firma iz Gračanice osjećaju domaćinski.

"Sajam svake godine napreduje i ima jedan drugačiji sistem poslovanja u odnosu na ostale sajmove u BiH. Ovdje se dosta poslova dogovori, kaže Bašić.

Za Ekoline Kovan je zanimljiv podatak da su distributeri i generalni zastupnici njemačkog Andritza – Fee and Biofurl i Re-sellera iz Klubera. Svoje proizvode osim tržišta BiH i regiona plasiraju na evropsko tržište, odnosno zemlje Beneluxa, Francusku,  Austriju, Njemačku, Italiju, Sloveniju...

U narednom periodu osim razvoja novih tehnologija planiraju zapošljavanje mladih i kreativnih ljudi, naročito mašinskih inženjera.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti