Konferencija u Beču: 29 bh. firmi u potražnji za stranim tržištem

27.01.2015. 12:50 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija u Beču: 29 bh. firmi u potražnji za stranim tržištem
OTVORI GALERIJU

U Beču se danas održava konferencija na kojoj će više od 70 austrijskih kompanija različitih profila predstaviti svoje investicione mogućnosti, a 29 kompanija iz BiH potraživanja za stranim tržištem.

U Beču je danas održana konferencija na kojoj je više od 70 austrijskih kompanija različitih profila predstavilo svoje investicione mogućnosti, a 29 kompanija iz BiH potraživanja za stranim tržištem, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Pored privrednika, delegaciju BiH činili su predstavnici Komore, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), kao i ambasadorica BiH u Austriji NJ.E. Tanja Milašinović Martinović.

Na konferenciji su predstavljene investicijske mogućnosti i potražnja bh. firmi za stranim tržištem.

Konferencija se sastojala od plenarnog dijela i direktnih susreta privrednika. Tokom plenarnog dijela, ambasadorica BiH u Republici Austriji Tanja Milašinović- Martinović je pozdravila prisutne i zahvalila na odličnoj suradnji, koja je rezultirala uspješno organiziranom poslovnom konferencijom.

 Od predstavnika privrednih komora u BiH prisutnima su se obratili potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, direktor Agencije za promociju izvoza u VTKBiH Enes Ališković, te zamjenica direktora FIPA-e Blaženka Mišković. 

O austrijskom poslovanju u BiH govorio je predstavnik Privredne komore Austrije u BiH Sigmund Nemeti, a o pojedinim austrijskim investicijama govorili su Karlheinz Dobnigg iz Raifffeisen banke i Enes Kahrimanović iz firme AustroNet. 

Podsjećanja radi, inicijativa za održavanjem navedene konferencije uslijedila je nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu u maju prošle godine s ciljem pomoći firmama sa poplavljenih područja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti