ComTrade prva kompanija u regiji sa statusom zlatnog partnera ISTQB

17.09.2014. 14:05 / Izvor: eKapija.ba
ComTrade prva kompanija u regiji sa statusom zlatnog partnera ISTQB

ComTrade je postao prva kompanija u Jadranskoj regiji kojoj je uspjelo pridobiti status zlatnog partnera (Gold Partner) organizacije ISTQB (International Software Testing Qualifications Board).

Comtrade je postao prva kompanija u Jadranskoj regiji kojoj je uspjelo pridobiti status zlatnog partnera (Gold Partner) organizacije ISTQB (International Software Testing Qualifications Board). Organizacija ISTQB je razvila jednu od najuspješnijih shema u svijetu prilagođenih za certifikaciju testera softvera.

U kompaniji Comtrade istovremeno se izvodi preko 300 projekata, a u testiranje softvera za više od 900 klijenata do sada su uložili već više od 2.000 čovjek-godina. Osim toga, mogu se pohvaliti izuzetnim spiskom referenci na području visoko kvalitetnog softvera i rješenja, kao i spiskom klijenata koji im vjeruju već više od 20 godina. Partnerstvo s organizacijom ISTQB je tako samo logičan sljedeći korak i priznanje za rad, uloženi trud i vrijednosti koje kompanija stvara za svoje zadovoljne klijente.

Organizacija ISTQB je inicijator i autor najuspješnije sheme prilagođene za certifikaciju testera softvera. Do decembra 2013. organizacija ISTQB izdala je više od 336.000 certifikata u preko 100 država širom svijeta. Partnerski program je namijenjen onim globalnim preduzećima koja se klade na temeljito provjeren softver. Radi se o preduzećima koja brinu za to da je znanje zaposlenih inženjera za testiranje u skladu s međunarodnim standardima i dobrim praksama koje vrijede za područje testiranja softvera.

Nikola Šopar, direktor područja kvaliteta i informacione bezbjednosti u kompaniji Comtrade: "Trendovi na području osiguravanja kvaliteta i informacione bezbjednosti nezadrživo se pomjeraju u smjeru uspostavljanja i obezbjeđivanja povjerenja u IT rješenja, a Comtrade je već niz godina jedan od vodećih ponuđača na tom području, kako na domaćem tako i na stranim tržištima. Pridobijanje tog statusa samo je i formalna potvrda našeg dugogodišnjeg uspješnog prisustva na području informacionih tehnologija, koja posebno naglašava obezbjeđivanje kvaliteta i povjerenje u naše proizvode i usluge. Testiranje softvera danas je praktično postalo posebna IT grana, koja zahtijeva dosta znanja – kako tehničkog tako i znanja drugih vrsta. Pridobijeni certifikat ISTQB i status zlatnog partnera potvrđuju da aktivno učestvujemo u kreiranju novih smjernica informacionih tehnologija.". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti