Općina Cazin izabrana u međunarodni projekat između stotinu aplikanata

10.12.2014. 16:44 / Izvor: eKapija.ba
Općina Cazin izabrana u međunarodni projekat između stotinu aplikanata

Ogrešević: Spremnost za ovakve projekte, kvalificiranost i stečeno povjerenje koje imamo, doprinose tome da naše aplikacije budu priznate i to je od izuzetne važnosti za našu općinu.

Rejting općine Cazin, kada su u pitanju međunarodni projekti, uspješno se gradi već nekoliko godina i o tome svjedoče razvijena saradnja s mnogim međunarodnim organizacijama, stranim ambasadama i sličnim institucijama, a tu su i projekti koji to zvanično potvrđuju. Jedan posljednjih je projekat „Prikupljanje podataka o otpadu u zemljama Jugoistočne Evrope“ na kojem je općina Cazin odabrana između stotinu prijavljenih aplikacija od zemalja cijelog regiona.

"Obavijest iz Saveza općina i gradova Federacije BiH o tome da smo jedna od svega 16općina iz regiona koje su aplicirale na ovaj projekat, nas je uistinu obradovala. Prvi korak je naše prisustvo prezentaciji projekta i potpisivanje deklaracije o saradnji, a u budućnosti ćemo sigurno usvojiti novu metodologiju koja će biti korištena u radu našeg preduzeća kada je u pitanju zbrinjavanje otpada, a nakon toga koristiti ovaj uspjeh i za sve naredne slične aplikacije", kaže Sedin Šišić, direktor JKP Čistoća preko kojeg je općina Cazin aplicirala za projekat  „Prikupljanje podataka o otpadu u zemljama Jugoistočne Evrope“.

Kako ističe načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević, činjenica da se u kontinuitetu radi na razvoju kompetentnih timova za izradu kvalitetnih projekata daje konkretne rezultate i to je za općinu Cazin izuzetno dobar pokazatelj i podstrek za dalji rad.

"Naša je pažnja usmjerena na to da budemo uključeni u međunarodne projekte i dolazimo do sredstava i inovativnih projekata koje ćemo aplicirati u našoj zajednici. Spremnost za ovakve projekte, kvalificiranost i stečeno povjerenje koje imamo, doprinose tome da naše aplikacije budu priznate i to je od izuzetne važnosti za našu općinu. Biti u najužem krugu izabranih općina iz cijeloga regiona sigurno je i velika promocija za naš Cazin", kazao je. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti