Izgradnja Stupske petlje: Polovinom oktobra završavaju se tri rampe

09.09.2014. 08:26 / Izvor: Oslobođenje
Izgradnja Stupske petlje: Polovinom oktobra završavaju se tri rampe
OTVORI GALERIJU

Rekonstrukcija i izgradnja Stupske petlje u završnoj je fazi i najveći dio objekata je gotovo završen. Trenutno se, saznajemo u Direkciji za ceste KS-a, radovi odvijaju otežano zbog kiše, pa nije moguće obaviti asfaltiranje na natputnjaku i urađenim rampama.

Rekonstrukcija i izgradnja Stupske petlje u završnoj je fazi i najveći dio objekata je gotovo završen. Trenutno se, saznaje Oslobođenje u Direkciji za ceste KS-a, radovi odvijaju otežano zbog kiše, pa nije moguće obaviti asfaltiranje na natputnjaku i urađenim rampama.

Izvođač Konzorcij Euroasfalt i ŽGP je proteklih dana intenzivirao izgradnju podzemnog pješačkog pothodnika koji je nedavno završen na dijelu ispod tramvajske pruge i sada se radi ispod kolovoznih traka gradske longitudinale iz pravca Ilidže prema Nedžarićima. I dalje ne počinje izgradnja rampe A, jer je još u toku imovinskopravno rješavanje i preostalo je rušenje  tri objekta na ovoj trasi.

- Kiša ne dozvoljava da se počne asfaltiranje habajućeg sloja na natputnjaku i rampama B i C, pa se mora čekati lijepo vrijeme. Nadamo se da će ovi radovi moći biti ubrzo završeni i rampe i natputnjak pušteni u saobraćaj. Do sredine oktobra trebala bi biti okončana izgradnja i svih ostalih objekata, osim rampe A. Očekujemo da ćemo uskoro moći krenuti u intenzivniju izgradnju ove rampe jer su se počeli rušiti objekti na ovoj trasi, kazao je Adem Zolj, direktor Direkcije za ceste KS-a.

Iako se neće moći istovremeno završiti rampa A, to neće mnogo uticati na normalno odvijanje saobraćaja na Stupskoj petlji i na ostale tri rampe koje su mnogo značajnije. Puštanjem u funkciju ovih uređenih objekata rezultati će odmah biti vidljivi i sigurno će smanjiti dosadašnje gužve, tvrde u Direkciji za ceste KS-a.

Navode da je u cijelom projektu najbitinije sa do kraja septembra budu urađeni pješački pothodnici.Pješaci više neče morati ići preko saobraćajnica, već će silaziti u podhodnike i pokretnim stepeništem izlaziti na tramvajsko i autobusno stajalište i tako se potpuno bezbjedno kretati u ovoj zoni, naglašava Zolj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti