BBS i AS grupacija predstavili iskustva iz ERP implementacije

17.04.2014. 11:40 / Izvor: eKapija.ba
BBS i AS grupacija predstavili iskustva iz ERP implementacije

Microsoft Dynamics NAV je poslovna aplikacija razvijana od strane Microsoft-a i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda.

Tokom Microsoft NetWork 4 konferencije koja se održavala u Tesliću 14. i 15.04.2014. god., kompanija BBS d.o.o. Sarajevo i AS grupacija Tešanj su predstavile svoja iskustva iz implementacije ERP (Enterprise Resource Planning), aplikacije koja se brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima.  Velikom broju prisutnih, među kojima su bili potencijalni kupci Microsoft ERP rješenja - Microsoft Dynamics NAV, ali i kolege iz partnerskih kompanija, predstavljeni su razlozi, ciljevi i benefiti  implementacija ERP rješenja.

BBS d.o.o., kao Microsoft partner, se odlučio podijeliti prezentaciju sa svojim jako značajnim klijentom, grupacijom AS – koju trenutno sačinjavaju kompanije AS d.o.o. Jelah-Tešanj, Vispak d.d. Visoko, Oaza d.o.o., Kent d.o.o., Fortitudo d.o.o., Napredak d.d. i Vemal d.d., a najavljene su i nove akvizicije na bosanskohercegovačkom tržištu.

Elma Crljenica, vođa softver službe u kompaniji BBS d.o.o. je ovom prilikom izjavila: "Zadovoljstvo nam je aktivno učestvovati na Microsoft NetWork 4 konferenciji. Pored zanimljivih prezentacija kojima smo prisustvovali, imali smo priliku predstaviti svoja znanja po pitanju implementacija ERP rješenja. Podijelili smo naše desetogodišnje iskustvo u implementaciji Microsoft Dynamics NAV-a, te nastojali dati smjernice i savjete budućim kupcima, ali i kolegama koji se susreću sa sličnim izazovima tokom realizacije ovakvih projekata. Posebno nam je drago što je dio prezentacije predstavio g. Semir Sejdinović iz AS grupacije, jer nam je ideja bila da prenesemo iskustva i savjete sa dva aspekta, našeg kao partnera i implementatora, te AS grupacije kao klijenta."

Semir Sejdinović, rukovodilac finansija i računovodstva AS grupacije je izjavio: "AS grupacija je uspješno implementirala poslovni-informacioni sistem Microsfot Dynamics NAV u svim svojim članicama. Obzirom da uvođenje novog poslovno-informacionog sistema predstavlja stratešku odluku sa dugoročnim posljedicama na poslovanje svakog preduzeća mi danas možemo konstatovati da smo izborom Microsofta i BBS-a, kao implementatora, napravili pravi potez. Obzirom da se radi o vrlo složenom i zahtjevnom projektu, implementacija je sprovedena postupno tako da smo izbjegli bilo kakve ekscesne situacije koje često prate ovakve projekte. Čak šta više, AS grupacija je i tokom procesa implementacije nastavila svoje uspješno širenje tako da smo projekat započeli u četiri kompanije, a završili ga u šest. Svakako da možemo potvrditi da je Microsoft Dynamics NAV postao jedan od najvažnijih elemenata naše poslovne infrastrukture i neodvojiv dio naše kulture poslovanja, koji nam omogućava učinkovito i kvalitetno poslovanje i dalje napredovanje AS grupacije. Uvjereni smo da će Microsoft Dynamics NAV i u budućnosti biti temeljna poluga za efikasno upravljanje brzorastućom organizacijom kakva je AS grupacija."

"Ovo partnerstvo između dvije uspješne bosanskohercegovačke kompanije je još jednom potvrdilo kvalitet naših IT stručnjaka koji korištenjem najsavremenih tehnologija doprinose daljem razvoju lokalnih kompanija i unapređuju njihove poslovne procese. U današnje vrijeme, kada je promjena postala konstanta, neophodno je biti u prilici reagirati brzo i prilagođavati se poslovnom okruženju. Poslovne aplikacije trebaju pružiti mogućnost kompanijama da slijede trendove, pojednostaviti donošenje odluka i omogućiti proaktivnu promjenu praksi i procesa u cilju osiguravanja efikasnosti i konkurentnosti kompanija kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu, a to je upravo ono što Microsoft Dynamics NAV omogućava. Veliko mi je zadovoljstvo da je kompanija AS ovo prepoznala, i svoja pozitivna iskustva podijelila sa učesnicima naše konferencije", izjavio je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH. 

Na prezentaciji su predstavljena iskustva vezana za rješenje Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Navision).  Microsoft Dynamics NAV je poslovna aplikacija razvijana od strane Microsoft-a i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda. Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima. Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis itd., kako bi se poslovanje učinilo maksimalno efikasnim.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti