Ava Com prezentirao softvere Facility management, Entuity i HelpLine

15.04.2014. 09:07 / Izvor: eKapija.ba

Ava Com GROUP d.o.o. je ove godine na Mostarskom sajmu gospodarstva svoje izlaganje usmjerila na prezentaciju jednog dijela od širokog spektra poslovnih rješenja koja nude.

Ava Com GROUP d.o.o. je ove godine na Mostarskom sajmu gospodarstva svoje izlaganje usmjerio na prezentaciju jednog dijela od širokog spektra poslovnih rješenja koja nude.

Tako su njihovi poslovni partneri ali i svi zainteresovani mogli poslušati prezentacije o poslovnim rješenjima kao što su Facility management, Entuity i HelpLine. Prezentiran je i multiboard, te digitalni uređaj za oglašavanje.

"Mulit board je najviše prilagođen edukacijskim svrhama. To je neka vrsta virtualne učionice. S tim da polaznici imaju tablete preko kojih rade, a profesor ima tablu preko koje objašnjava. Ona je PC, TV i multifunkcionalni uređaj općenito. Na njoj se može crtati, pisati i sl. Proizvođač je Prestigio“, priča za eKapija.ba Ornela Bilušić, voditelj Odjela marketinga u Ava Com GROUP d.o.o. Mostar.

Facility managementy je rješenje koje prati cijeli sistem jedne firme, od potrošnje struje, vode, grijanja, klimatizacije prostora.

"Pomoću ovog rješenja se može kontrolirati jedna cijela firma. Znači pratiti sve njene troškove i svesti te troškove na minimum. Od silnih izvješća koja se dobijaju pomoću ovog rješenja, možete vidjeti gdje su vam veliki ili neplanirani troškovi i sanirati ih", ističe Bilušićeva.

Ovaj sistem koristi veliki broj firmi u Hrvatskoj, a u BiH tek treba da zaživi.

"Mislim da će firme u BiH prepoznati značaj ovog rješenja. S obzirom na ekonomsku krizu, neophodno je da firme smanje troškove na niži nivo. U Hrvatskoj je to implementirala Billa i ona je napravila ogromne uštede na godišnjem nivou", navodi naša sagovornica.

Druga rješenja koja su prezentirana su vezana za praćenje IT infrastrukture u firmama.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti