Andrić Montaža ponovo radi: Elektronski dijelovi za njemačku autoindustriju

23.07.2014. 09:12 / Izvor: eKapija.ba

Vlasnik preduzeća Ilija Andrić objasnio je da se u njegovoj firmi sklapaju elektronski dijelovi za evropsku auto industriju, konkretno naručioca iz Njemačke, a trenutno rade u dvije smjene

Novootvorena tvrtka "Andrić Montaža" d.o.o. u naselju Gornji Zovik, otvorila je danas svoja vrata gradonačelniku Brčko Distrikta BiH Anti Domiću koji se upoznao sa aktivnostima kojima se bavi, te uvjetima rada i na licu mjesta uvjerio u pozitivno djelovanje malih tvrtki.

On je istaknuo da je u današnje vrijeme svaka gospodarska inicijativa i inovativnost hvale vrijedna, osobito ova vrsta posla koja servisira i neke druge industrije.

Gradonačelnik se interesovao za djelatnost kojima se bavi to preduzeće, te za uslove rada. Vlasnik preduzeća Ilija Andrić objasnio je da se u njegovoj firmi sklapaju elektronski dijelovi za evropsku auto industriju, konkretno naručioca iz Njemačke, a trenutno rade u dvije smjene.

Naime, tvrtka je za početak uposlila 22 osobe, uglavnom mještane ovog naselja, koji rade na sklapanju jednog malog segmenta koji se dalje koristi u njemačkoj autoindustriji. "Očekujem da ćemo u narednom vremenskom razdoblju, a sukladno najavama i razgovorima koje smo do sada vodili, imati sve više pozitivnih primjera gdje mali poduzetnici za obavljanje različitih aktivnosti upošljavaju na desetke ljudi", kazao je gradonačelnik Domić ističući njihovu prednost u smislu pouzdanosti i praktičnosti.

U ovome slučaju radi se o situaciji u kojoj se sam vlasnik, koji je ujedno i mještanin ovoga sela, snašao u smislu da je uspostavio kontakte i započeo proizvodni proces, a uposleni mještani, svakako da će doprinijeti stvaranju novog imidža ovoga kraja.

Vlasnik "Andrić Montaža" d.o.o., Ilija Andrić napomenuo je da je ova djelatnost obavljana još 2008. godine kada je zbog ekonomske krize bio primoran da zatvori te da je sada iskoristio priliku koja mu se ukazala da ponovno pokrene posao. "Počeli smo sa radom koji će, nadam se dugo potrajati. Ovaj posao mi je omogućio da uposlim dosta ljudi za ovaj mali prostor koji će imati sigurnu plaću i priliku da rade u blizini svoga mjesta", rekao je Andrić, saopćeno je iz Vlade Brčko Distrikta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti