Polako, ali sigurno: Facebook aplikacija zagušuje vaš telefon

24.11.2014. 15:38 / Izvor: 24sata
Polako, ali sigurno: Facebook aplikacija zagušuje vaš telefon

Imate iPhone, a na njemu instaliranu aplikaciju za Facebook? Svakako provjerite koliko vam je megabajta "pojela2 jer, možda niste znali, ali korištenjem Facebooka na iPhoneu ta aplikacija se povećava i mogla bi vam zagušiti telefon.

Imate iPhone, a na njemu instaliranu aplikaciju za Facebook? Svakako provjerite koliko vam je megabajta 'pojela' jer, možda niste znali, ali korištenjem Facebooka na iPhoneu ta aplikacija se povećava i mogla bi vam zagušiti telefon.

U čemu je tajna? Svaki link na neku web stranicu na koji kliknete dok ste u Facebook aplikaciji otvara se unutar te aplikacije i ta se web stranica pohranjuje u memoriju aplikacije. U tri tjedna, pokazao je eksperiment Business Insidera, aplikacija je narasla s početnih 70 MB na gotovo 200 MB.

Jedino rješenje koji trenutno postoji je da s vremena na vrijeme obrišete Facebook aplikaciju i ponovno je instalirate. Iz Facebooka su poručili kako njihova aplikacija sprema sve te informacije kako bi korisnicima uštedjela podatkovni promet jer se ne moraju ponovno učitavati svaki put kad pregledavaju neku web stranicu, fotografiju ili status.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza