Wi-Fi slavi 15. rođendan

13.09.2014. 08:50 / Izvor: BHRT
Wi-Fi slavi 15. rođendan

​Wi-Fi Alliance slavi 15 godina Wi-Fi tehnologije. Lakoća korištenja i inovacije su tokom prethodnih godina učinili Wi-Fi jednom od najuspješnijih tehnologija na svijetu.

Wi-Fi Alliance slavi 15 godina Wi-Fi tehnologije. Lakoća korištenja i inovacije su tokom prethodnih godina učinili Wi-Fi jednom od najuspješnijih tehnologija na svijetu.

Wi-Fi povezuje nove tipove uređaja jedne sa drugima, kao i sa internetom, a sve je šira primjena tehnologije u Smart Home okruženjima, pametnim automobilima, kontrolnim mrežama i drugim sistemima.

Povodom obilježavanja 15 godina Wi-Fi tehnologije, mreža Wi-Fi Alliance prikazala je u brojkama što je sve ova tehnologija značila za društvo i svijet u cjelini. Samo tokom prošle godine prodano je više od 2 milijarde Wi-Fi uređaja, a Wi-Fi tehnologiju koristi 25 posto domaćinstava u svijetu.

Ažuriranje tehnologije Wi-Fi CERTIFIED, trenutno najnaprednijeg dostupnog Wi-Fi proizvoda, očekuje se 2015. godine.

Za nadolazeću 2015. godinu iz Wi-FI alliance su najavili nadogradnju za trenutno najnapredniji Wi-Fi CERTIFIED ac, dok će godinu kasnije (2016.) stići WiGig CERTIFIED kojeg će odlikovati frekvencija od 60 GHz, a što će za rezultat imati veće brzine prijenosa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza