Microsoft napušta Internet Explorer

01.03.2015. 09:34 / Izvor: eKapija.ba
Microsoft napušta Internet Explorer

Iz Microsofta na ovu temu stiže odgovor kako IE nije izbačen iz Windowsa 10 zbog svoje loše reputacije, već stoga što se ovim putem nije moglo ići zauvijek, te kako je potrebno okrenuti se novim tehnologijama.

Unatoč ranijim nagađanjima kako će se novi Internet preglednikSpartan isporučivati zajedno s Internet Explorerom, čini se da na kraju ništa od toga. Naime prema pisanju internetske straniceSoftpedia, Microsoft je odlučio „ubiti“ Internet Explorer ta nove Windowse 10 isporučiti s Internet preglednikom budućnosti – Spartanom.

I dok će većina starijih korisnika Microsoftovih proizvoda pomisliti kako je do ove odluke došlo zbog negativnih asocijacija na sami spomen IE-a, tomu ipak nije tako. Naime iz Microsofta na ovu temu stiže odgovor kako IE nije izbačen iz Windowsa 10 zbog svoje loše reputacije, već stoga što se ovim putem nije moglo ići zauvijek, te kako je potrebno okrenuti se novim tehnologijama.

Također se spominje kako bi ispravljanje svih trenutnih problema (bugova) proizvelo nove što bi na kraju dovelo i do neželjenog „kidanja“ milijuna internetskih stranica koje su rađene po IE-u. Umjesto toga Microsoft je odlučio raskinuti s prošlošću dugom 20 godina, te se okrenuti budućnosti – Spartanu koji se temelji na novom Edge enginu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza