Budućnost mobitela? Napravili gadget u obliku džepnog sata

27.02.2015. 11:34 / Izvor: 24sata
Budućnost mobitela? Napravili gadget u obliku džepnog sata

Runcible je smartphone kružnog oblika, ima drveno kućište, a dizajniran je tako da izvrsno pristaje u svaki dlan. Ekran mu je s prednje strane, a kamera sa stražnje

Pogledamo li današnje smartphone i nebrojene mogućnosti koje nude, često se pitamo kakva je njihova budućnost i što bi nam to još mogli nuditi za 10 ili više godina. Odgovor možda ima startup kompanija Monohm koja budućnost smartphonea vidi u dalekoj prošlosti.

Da, dobro ste pročitali jer tvrtka iz američkog Berkeleyja inspiraciju za svoj prvi smartphone pronašla je u nekad popularnim džepnim satovima. Gadget pod nazivom Runcible bit će predstavljen idući tjedan, a kreirali su ga nekadašnji zaposlenici Applea i Sonyja Aubrey Anderson, George Arriola i Jason Proctor.

Runcible je kružnog oblika, ima drveno kućište, a dizajniran je tako da izvrsno pristaje u svaki dlan. Ekran mu je s prednje strane, a kamera sa stražnje. U Monohmu se nadaju kako će ovim nekonvencionalnim dizajnom privući kupce kojima je izgled današnjih smartphonea previše dosadan.

Runcible ima većinu funkcija kao svi drugi mobiteli. Preko njega možete zvati, surfati internetom, slati poruke i fotografirati, ali aplikacije ne možete koristiti.

"Nismo željeli kopirati, željeli smo dizajnirati džepni sat za smartphone eru", rekao je Anderson.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza