Austrijska vojska prodaje kasarne preko interneta

22.11.2014. 10:34 / Izvor: Tanjug
Austrijska vojska prodaje kasarne preko interneta

Austrijska vojska, u cilju štednje i podrške budžetu, prodaje kasarnu preko interneta. Vojna kasarna Martinek u Donjoj Austriji, prodaje se preko interneta za 33,1 milion eura.

Austrijska vojska, u cilju štednje i podrške budžetu, prodaje kasarnu preko interneta.  Vojna kasarna Martinek u Donjoj Austriji, prodaje se preko interneta za 33,1 milion eura.

Oglas je objavljen na austrijskom kupoprodajnom portalu willhaben.at, od strane državne firme specijalizirane za prodaju nekretnina SIVBEG. Ovo preduzeće prodalo je do sada 141 nekretninu i time zaradilo 262,4 miliona eura za državu.

Od 2006. SIVBEG prodaje vojne nekretnine koje armija više ne koristi. Među objektima koje prodaje su, pored kasarni, i rezidencije vojnih atašea u inozemstvu, skladišta municije, poligoni za vježbu i streljane.

Inače, Martinek kasarna u Badenu bila je pominjana i kao smještaj za azilante, prije nego što je u oktobru data na prodaju. Na kupoprodajnom portalu je kasarna, u čijem sastavu se nalazi 50 zdanja pod zaštitom države, najskuplja nekrenina. Kasarna se prostire na površini od 40 hektara i na njoj se nalazi 100.000 kvadratnih metara već izgrađenih objekata, prenosi Tanjug. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza