TIKA će finansirati dogradnju Druge srednje škole u Cazinu

28.02.2014. 08:55 / Izvor: Fena
TIKA će finansirati dogradnju Druge srednje škole u Cazinu

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) finansirat će dogradnju novog objekta Druge srednje škole u Cazinu.

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) finansirat će dogradnju novog objekta Druge srednje škole u Cazinu.

O detaljima tog za Cazin izuzetno značajnog projekta bilo je riječi tokom jučerašnjeg boravka delegacije TIKE u Cazinu.

Naglašeno je da se radi o najvećem ulaganju TIKA-e u ovaj dio BiH, te da će projekt biti završen do početka nove školske godine.

Koordinator TIKA-e za BiH Zulkuf Oruč izjavio je da će "TIKA završiti izgradnju objekta Druge srednje škole u Cazinu, te naglasio da je ovo projekt s najvećom vrijednošću koji je TIKA prihvatila u USK, a prvi projekt u Cazinu.

"Danas smo sa načelnikom općine Nerminom Ogreševićem razgovarali kako da organizujemo proceduru realizacije projekta, radova i ostalog. Nadam se da ćemo uz zajedničku saradnju tender završiti do kraja marta, a radove ozvaničiti početkom aprila", kazao je.

Oruč ističe značaj projekta za mlade ljude u Cazinu, ne želeći govoriti o iznosu jer se radi o poklonu, nego samo da je riječ o projektu s najvećim budžetom, no zna se da za dovršetak radova treba oko 800 hiljada maraka.

"Ovo je značajna vijest, značajan dan za našu općinu. Znači, imat ćemo nove učionice, proširenje kapaciteta, bolje uslove za školovanje naše djece", izjavio je načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević.

Organizirana je i posjeta Drugoj srednjoj školi čijih je 65 zaposlenih i 967 učenika najviše obradovala najava početka realizacije projekta.

"Ovo ne da nam puno znači, ovo je istorijski trenutak za nas. To je komplet nova zgrada, mi smo dosad uradili pet učionica i dobijamo još osam", kazao je direktor Druge srednje škole Cazin Zlatan Topić, javlja RTV Cazin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije