Sarajevo City Centar svoja vrata otvara 10. novembra

10.10.2013. 10:14 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo City Centar svoja vrata otvara 10. novembra
OTVORI GALERIJU

Svečano otvaranje Sarajevo City centra, čiji je investitor Al Shiddi Group, zakazano je za 10. novembar, potvrđeno je za eKapija.ba iz ove firme.

Svečano otvaranje Sarajevo City centra, čiji je investitor Al Shiddi Group, zakazano je za 10. novembar, potvrđeno je za eKapija.ba iz ove firme.

„U novembru je otvaranje samog shoping centra, koji čini jedan dio kompleksa, a bussiness centar i hotel sa pet zvjezdica će biti otvoreni naredne godine“, navode iz Al Shiddi- ja.

Šoping centar ima pet spratova, a na dva sprata će biti zabavni centar, koji će biti prvi takve vrste u BIH.

„Jedan sprat sadrži igraonicu za djecu, ali to neće biti klasična igraonica da roditelji samo ostave djecu, nego će imati raznovrsne aktivnosti. Na drugom spratu će biti zabavni centar za omladinu, gdje će biti kuglana, paintball i slično“, kažu.

Iz Al Shiddija pričaju da je već 80 posto poslovnih prostora zakupljeno, ostalo je još samo 20 posto rezervisano za nove ponuđače.

No već se zna da će u novom tržnom centru svoje radnje otvoriti poznati svjetski brendovi kao što su Bershka, Cortefiel, Playgarden, Playland, Massimo Dutti, Pull and Bear, Springfield, Stradivarius, Swarovski, Tom Tailor, U.S. Polo, Women's secret, Zara, Orsay, Playbowling, Koton, XYZ. Tu će također svoje mjesto naći i Konzum, Sportlife i Domod.

Sarajevo City Center će biti jedina lokacija u glavnom gradu gdje će posjetioci moći kupovati u poznatim radnjama Inditex Grupacije kao što su: Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius i Pull & Bear. Ove radnje će zauzimati ukupno 5,187 kvadratnih metara i imaće u ponudi sve što se može naći i u drugim svjetskim metropolama. Najveće interesovanje građana, posebno ljepšeg pola, je za Zaru, koja će biti smještena na 2,857 kvadratnih metara na dva sprata.

Cijeli centar nudi jedinstveno shopping iskustvo, koje uključuje hipermarket, prodavnice tehnike, mode, obuće, te nivo preko 3,000m2 rezervisan za gastronomiju i jedini porodični zabavni centar u Bosni i Hercegovini.

Kako nam kažu iz Al Shhidija pored shoping centra, 10. novembra će se otvoriti i podzemne garaže, koje imaju četri nivoa. Garaže će imati preko 1100 mjesta za parkiranje, a mjesta su personalizirana po kategorijama posjetilaca i organizirana oko komunikacijskih jezgara uz liftove i stepeništa. Svaki nivo je individualiziran upotrebom različitih kolor shema i sistema osvjetljenja.

A.Š.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije