20 milijuna eura potpore za dovršetak hotela Ruža

29.09.2014. 09:12 / Izvor: Dnevni list
20 milijuna eura potpore za dovršetak hotela Ruža

Izvjestan je početak radova na dovršetku mostarskog hotela Ruža. Turska banka ZiraatBank BH je u suradnji s matičnom bankom T.C. Ziraat Bankasi A.S. dogovorila uvjete pružanja potpore investitoru projekta hotela Ruža u iznosu od 20 milijuna eura.

Izvjestan je početak radova na dovršetku mostarskog hotela Ruža. Turska banka ZiraatBank BH je u suradnji s matičnom bankom T.C. Ziraat Bankasi A.S. dogovorila uvjete pružanja potpore investitoru projekta hotela Ruža u iznosu od 20 milijuna eura, piše Dnevni list. 

List navodi da će tim povodom danas u Sarajevu generalni direktori dviju banaka Ali Riza Akbas i Huseyin Aydin potpisati memorandum o razumijevanju.

Enver Backović, opunomoćenik hotela Ruža, u izjavama za Dnevni list najavio je potpisivanje ugovora s poznatim hotelijerskim lancem Hilton. Uvjet za potpisivanje ugovora bio je nastavak radova na dovršetku hotela.

Radovi na hotelu Ruža su u razdoblju od 2006. do 2011., zbog neusuglašenosti sa zahtjevom UNESCO-a da izgled i uvećani gabariti ne smiju narušavati panoramu Staroga mosta, bili prekinuti. Spor je u međuvremenu riješen, ali se nije krenulo u nastavak radova.

Vlasniku su tada propali aranžmani s poznatim hotelskim lancem Sheratonom te kreditna sredstva u iznosu od 28 milijuna maraka. Prema riječima Envera Backovića, vlasnik Ruže Emir Kečo, u spor s UNESCO-om uložio je oko 2 milijuna maraka.

“Nakon rješenja pravnog spora s UNESCO-om, nastupila je borba kako osigurati nove kredite i nova sredstva za izgradnju hotela”, pojasnio je ranije Backović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije