Korak do realizacije projekta autoputa Brčko - Bijeljina

18.04.2014. 08:15 / Izvor: eKapija.ba
Korak do realizacije projekta autoputa Brčko - Bijeljina

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i direktor kineske kompanije za Srbiju "China Road and Bridge Corporacion" Zhang Xiaoyuan potpisali su jučer, Memorandum o razumijevanju o realizaciji projekta autoputa Brčko – Bijeljina.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i direktor kineske kompanije za Srbiju "China Road and Bridge Corporacion" Zhang Xiaoyuan potpisali su jučer, u Banjoj Luci, Memorandum o razumijevanju o realizaciji projekta autoputa Brčko – Bijeljina.

Dionica autoputa od Vukosavlja, Modriča do granice Brčko distrikta duga je oko 30 kilometara, dionica kroz područje Brčko distrikta oko 35 kilometara i dionica od granice Brčko distrikta, pored Bijeljine, do granice sa Srbijom oko 30 kilometara.

Ministar Nedeljko Čubrilović izjavio je da je pravi trenutak da se iskoriste sredstva Vlade Kine, koja su usmjerena na ovaj prostor.

On je ocijenio da je kineska građevinska operativa, koja je radila na projektima u regiji, veoma stručna, da su precizni i da poštuju sve rokove.

Ministar Nedeljko Čubrilović očekuje da uslovi za izgradnju ovog autoputa budu povoljni za Republiku Srpsku i da će prgovori biti privedeni kraju do jeseni.

"Sastavni dio ovog Memoranduma je i datum do kojeg on vrijedi, a to je 31.12.2014. godine. Ukoliko ne bude sporazuma do tada, on više nema svoju važnost. Isto tako, ukoliko ova kompanije ne obezbijedi finansijsku podršku za ovaj projekat i po potpisivanju sporazuma do tog datuma, on takođe nema svoju vrijednost. Memorandumom je dosta toga precizirano", izjavio je ministar Čubrilović.

Direktor kineske kompanije za Srbiju „China Road and Bridge Corporacion“  Zhang Xiaoyuan zahvalio se Vladi Republike Srpske na povjerenju ovoj komapniji i istakao da je potpisivanje Memoranduma o razumjevanju o realizaciji projekta autoputa Brčko – Bijeljina, početak zajedničke saradnje.

On je izrazio nadu da će realizacija ovog projekata, kao i buduća saradnja sa predstavnicima Republike Srpske, biti uspješna.

"Nadamo se da ćemo se vidjeti ovdje opet za tri godine i da ćemo objaviti puštanje u saobraćaj ove trase", rekao je Zhang Xiaoyuan.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije