Zbog radova na Stupskoj petlji veći dio Sarajeva danas bez vode

31.07.2014. 07:53 / Izvor: eKapija.ba
Zbog radova na Stupskoj petlji veći dio Sarajeva danas bez vode

Do prekida u vodosnabdijevanju će doći zbog izmještanja dijela potisnog cjevovoda na lokalitetu Stupske petlje, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo.

U većem dijelu Sarajeva danas bi trebalo doći do prekida u vodosnabdijevanju zbog izmještanja dijela potisnog cjevovoda na lokalitetu Stupske petlje.

iNaselja u kojima će doći do prekida vodosnabdijevanja su Dobrinja, Alipašino polje, Saraj polje, Otoka, naselja od Čengić Vile do Marijin Dvora, Briješće, Zabrđe, Sokolje, Vitković Brdo, Buća Potok, Buljakov potok, Pofalići, Velešići, Kobilja Glava, Šip - Bare, Hum brdo, Grbavica, Hrasno, Podhrastovi, Bjelave, Breka, Ciglane, Koševsko Brdo.

Naselja u općini Vogošća su Semizovac, Svrake, Jošanica, Vraca, Švrakino selo, Sedrenik, Grdonj, Zmajevac, Kromolj i Poljine.

Kako su nam kazali iz KJKP Vodovoda i kanalizacije Sarajevo ovi dijelovi će ostajati postupno bez vode tokom dana kako se rezervoari budu praznili. Iz toga razloga neki od navedenih dijelova grada su jutros imali vode, iako je bilo najavljeno da će prekid u snabdijevanju biti od 6 sati ujutro. 

Normalizacija stanja vodosnabdijevanja očekuje se u petak, navode iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti