Završni radovi: Otvaranje dvorane na Grbavici do kraja godine

25.07.2014. 13:33 / Izvor: eKapija.ba
Završni radovi: Otvaranje dvorane na Grbavici do kraja godine
OTVORI GALERIJU

Ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Ivica Šarić i načelnik Općin Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas su potpisali Sporazum o finansiranju radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i ministar za sport i kulturu KS Ivica Šarić potpisali Sporazum o nastavku izvođenja radova na izgradnji dvorane u vrijednosti od 500. 000 KM

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i ministar za sport i kulturu Kantona Sarajevo Ivica Šarić danas su na platou ispred sportske dvorane na Grbavici potpisali Sporazum o finansiranju radova na izgradnji sportske dvorane u vrijednosti od 500. 000 KM.

Nakon potpisivanja Sporazuma, Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je i Ugovor o realizaciji navedenih sredstava sa Mustafom Durakovićem direktorom firme Unigradnja , koja je izvođač radova, te direktoricom Zavoda za izgradnju KS Ljiljanom Pelidijom.

Potpisivanju današnjeg Ugovora, pored predstavnika Općine Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS, prisustvovali su i predstavnici Vlade KS, kao i zamjenik predsjedavajuće Skupštine KS Kemal Ademović, te poslanici Skupštine Kantona Sarajevo.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, u svom obraćanju istakao je da je do sada za izgradnju sportske dvorane na Grbavici, isključivo Općina Novo Sarajevo izdvajala sredstva Općine, a jedino od viših nivoa vlasti ko je potpomogao izgradnju ovog objekta je Ministarstvo kulture i sporta KS, koje je i ove godine u Budžetu Kantona Sarajevo izdvojilo sredstva od 500. 000 KM.

"Radovima koji su predviđeni potpisivanjem današnjeg Aneksa Ugovora realizirat će se više od 90% radova, nakon čega će biti potrebno krenuti u opremanje dvorane", istakao je Općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Multifunkcionalna sportska dvorana bit će kapaciteta od 1.500 do 3.000 gledalaca i treća je po veličini u Kantonu Sarajevu, a prva sa podzemnom garažom. Sportska dvorana na Grbavici ispunjavat će evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, te biti osposobljena i za ostale kulturne sadržaje.

Dvorana predstavlja jednu od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo i radovi se izvode fazno u skladu sa obezbjeđenim finansijskim sredstvima.

Za izgradnju dvorane dosad je uloženo 7,3 miliona  KM, od kojih je Općina Novo Sarajevo dala šest miliona.

Gradnja sportske dvorane na Grbavici, započela je u septembru 2010. godine, a njeno otvaranje očekuje se do kraja ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije