Vlada FBiH: 500.000 KM za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije

28.05.2015. 08:31 / Izvor: eKapija.ba
Vlada FBiH: 500.000 KM za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije

Vlada FBiH je jučer usvojila Program i kriterije raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.

Vlada FBiH je jučer usvojila Program i kriterije raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja. 

Sredstva od 500.000 maraka namijenjena su za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije. Iznosi od po 50.000 maraka bit će raspoređeni na osam odabranih projekata, a preostalih 100.000 maraka predstavljaju rezervu. 

Vlada je donijela Odluku kojom Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta odobrava korištenje sredstava koja je donirala Vlada Švicarske u partnerstvu s Razvojnim programom ujedinjenih nacija (UNDP), a deponovana na posebnom namjenskom transakcijskom računu u iznosu od 76.958 maraka. Sredstva su namijenjena za realizaciju aktivnosti u okviru Grant sheme "Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH". 

Vlada FBiH dala je suglasnost za usvajanje izvještaja o radu i izvještaja o financijskom poslovanju Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo za razdoblje 1.1.2014. -31.12.2014. godine. 

Data je i suglasnost na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku reklamno-propagandnih usluga od Udruženja za sport i rekreaciju mladih, vezano za Sportske igre mladih, u iznosu od 100.000 maraka. 

Iz "Tekuće rezerve Vlade Federacije" Proračuna Federacije BiH za 2015. godinu odobreno je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica 10.000 maraka, na ime financijske pomoći Udruženju "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” za održavanje konferencije "Ženski sud”. 

Vlada Federacije BiH usvojila je izvještaj o radu Komisije za replasman sredstava prikupljenih iz Malezijske donacije i Japanskih grantova (projekti 2KR i Non project grant - Aid), u periodu 1.1.2014.- 31.12.2014. godine. 

Današnjim izmjenama Odluke o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plina od 1992. do 1995. godine, nadležnost za praćenje izmirenja ovog duga prenesana je s Federalnog ministarstva financija na Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije. 

Federalno ministarstvo financija dostavilo je Vladi FBiH Informaciju o mandatima i statusu članova uprava, upravnih i nadzornih odbora u privrednim društvima u kojima vrši ovlaštenja na osnovu državnog kapitala: Lutriji BiH, Sarajevo-osiguranju, BOR banci, Razvojnoj banci FBiH, Financijsko-informatičkoj agenciji, Agenciji za nadzor osiguranja, Agenciji za bankarstvo FBiH, Fondaciji za održivi razvoj (OdRaz), Union banci d.d. Sarajevo i Registru vrijednosnih papira. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije