Via Media zastupa Manchester City za Image Rights Edina Džeke

05.11.2013. 15:09 / Izvor: eKapija.ba
Via Media zastupa Manchester City za Image Rights Edina Džeke

Saradnja je jučer i ozvaničena pismom potvde, nakon čega je Via Media već napravila prvi kontakt sa bh. firmama vezano za njihov interes u korištenju prava lika Edina Džeke.

Komunikacijska agencija Via Media iz Sarajeva postala je zastupnik Manchester City-ja za Image Rights Edina Džeke za BiH, potvrdio je za eKapija.ba Janko Gojković, direktor agencije.

"Do suradnje je došlo tako što nas je prije nekoliko dana kontaktirao agent Manchester City-ja. Bila je to prilika koje se teško propusta i drago nam je smo na istom memorandumu sa Manchester City-jem i da smo dio svega toga",  kaže nam Gojković.

Janko Gojković

Saradnja je jučer i ozvaničena pismom potvde, nakon čega je Via Media već napravila prvi kontakt sa bh. firmama vezano za njihov interes u korištenju prava lika Edina Džeke.

Inače, obaveza Via Medie je dogovaranje inicijalnih sastanaka, odnosno spajanje zainteresovanih firmi sa  Manchester City-jem, pa su aktivnosti na tom polju već ostvarene.

"Budući da će iduća godina biti godina fudbala, pa i samog Edina Džeke, vidimo da će uistinu njegov lik i sama reprezentacija imati ogromnu ulogu u BiH, kako u društvenom tako i u ovom tržišnom. Interes firmi je veliki, već smo zakazali sastanke, a naredne sedmice nam dolaze i predstavnici Manchester City-ja kada će početi razgovori i razrada planova. Kako će se planovi dalje razvijati, zavisi od naših rezultata i prvih razgovora sa firmama koje smo dogovorili", dodaje on.

Do susreta sa Manchester City-jem, zainteresovane firme za korištenje prava lika Edina Džeke će pripremiti pitanja, razmotriti plan aktivnosti i marketinšku strategiju za iduću godinu, te da li im se taj angažman uklapa u način komunikacije.

Inače, početni nivo plana je korištenje fotografija Edine Džeke za različite brendove, proizvode, korporativne komunikacije, pa do toga da se lik može koristiti u produkciji TV reklama, PR evenata, potpisivanja dresova. Stoga, paleta koju Manchester City nudi je zaista široka i u zavisnosti od dogovora i želja klijenata, ona će biti određenog nivoa.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti