U Bihaću otvoren novi prodajni objekt kompanije Entcomerc

20.12.2014. 09:20 / Izvor: eKapija.ba
U Bihaću otvoren novi prodajni objekt kompanije Entcomerc

kroz 23 godina poslovanja Entcomerc uspjevao se boriti sa jakom konkurencijom na tržištu u oblasti trgovine, ne sam sa područja USK, već i mnoge druge iz čitave regije.

Svečanim presjecanjem vrpce Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća zajedno sa Emirom Rakovićem, otvorio je u četvrtak novi prodajni market firme Entcomerc u prizemlju boračke zgrade STO 1 u naselju Ozimice I. Još jedan poslovni poduhvat bihaćke kompanije Entcomerc rezultat je marljivog rada od 1991. godine kada je kompanija osnovana, a kroz 23 godina poslovanja Entcomerc uspjevao se boriti sa jakom konkurencijom na tržištu u oblasti trgovine, koju ne samo da su predstavljale kompanije sa područja USK-a, već i mnoge druge iz čitave regije, koje su otvorile svoje poslovne jedinice na ovom kantonu.

"Prije 23 godine počeli smo poslovanje u  iznajmljenom poslovnom prostoru ,da bi se svojim radom i zalaganjem kroz dvije decenije pozicionirali kao respektabilna kompanija u gradu Bihaću koja danas zapošljava preko 65 radnika. Danas poslovne aktivnosti Entcomerc obuhvataju veleprodaju, maloprodaju, ugostiteljstvo i transport.U oblasti trgovine uspostavljena je uspješna suradnja sa brojnim partnerima iz čitave regije,a i šire. Pred sebe smo postavili osnovne vrijednosti - povjerenje, dostojanstvo i međusobno poštovanje. Na ovim vrijednostima gradili su kompaniju i stvorili način vođenja i ponašanja koji puno govori o nama", kazao je Emir Raković, vlasnik Entcomerca.

Svi poslovni poduhvati imaju podršku grada Bihaća, a prema riječima gradonačelnika Emdžada Galijaševića, svaka kompanija koja u današnjim teškim ekonomskim vremenima otvara nove prodajne objekte i nova radna mjesta imati će podršku gradske administracije.

"Kada vidite da je danas otvoren novi prodajni objekt vrijedan skoro milion KM i u kojem će posao dobiti novih 20 radnika morate biti sretni jer svako novo radno mjesto je danas uspjeh za grad Bihać. Zahvaljujući prodaji ovog poslovnog prostora uspjeli smo osigurati sredstva za završetak boračke zgrade STO 1 što je još jedan uspjeh i pozivam sugrađane da kroz kupovinu domaćih proizvoda jačaju našu privredu i državu", kazao je gradonačelnik Galijašević.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti