Trebinje prvi grad sa studijom izvodljivosti za projekt vodosnabdijevanje

01.08.2014. 09:08 / Izvor: eKapija.ba
Trebinje prvi grad sa studijom izvodljivosti za projekt vodosnabdijevanje

Trebinje je dobilo studiju izvodljivosti za vodosnabdijevanje i prikupljanje i tretman otpadnih voda. Studija omogućava Trebinju da aplicira za kreditna sredstva i korišćenje grant sredstava iz IPA fondova.

Trebinje je dobilo studiju izvodljivosti za vodosnabdijevanje i prikupljanje i tretman otpadnih voda. Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istaknuo da je Trebinje dobilo kapitalnu studiju sa kojom će moći da konkuriše za dodjelu sredstva za investiranje u vodosnabdijevanje i kanalizaciju u narednih 30 godina.

"Studija omogućava Trebinju da aplicira za kreditna sredstva i korišćenje grant sredstava iz IPA fondova. Trebinje je prvi grad u BiH koji je dobio studiju što predstavlja prednost za odobravanje sredstava za prvu fazu projekta", rekao je gradonačelnik Trebinja.

Švedska agencija za međunarodni razvoj SIDA je jedan od pratećih investitora u ovom programu, koja bi mogla da obezbijedi grantovska sredstva za ovaj projekat. Studija je rađena oko šest mjeseci, a njenu izradu finansirala je Evropska unija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti