Tomislavgrad: Poziv privatnicima za apliciranje na grant programe

21.10.2014. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
Tomislavgrad: Poziv privatnicima za apliciranje na grant programe

Natječaj je otvoren do 31. juna 2015. godine i do tog datuma se mogu slati koncepti, a evaluacija se obavlja svaka tri mjeseca.

Općina Tomislavgrad uputila je poziv svim privatnim poduzetnicima s područja te općine da apliciraju na grant programe USAID SIDA Gold projekta.

Natječaj je otvoren do 31. juna 2015. godine i do tog datuma se mogu slati koncepti, a evaluacija se obavlja svaka tri mjeseca.

Aktivnosti koje se budu financirale putem grantova trebaju se fokusirati na kreiranje novih radnih mjesta, povećanje vrijednosti stranih direktnih i direktnih ulaganja, povećanje vrijednosti prodaje/prihoda i povećanje vrijednosti izvoza.

U okviru USAID Sida GOLD projekta mogu se dodjeljivati tri vrste grantova:

- Standardni grantovi, kod kojih se grant sredstva isplaćuju za nadoknadu troškova organizaciji primaocu granta, a koji su nastali usljed provođenja aktivnosti koje se finansiraju putem granta.

- Grantovi sa fiksnom obavezom (FOGs), kod kojih se isplaćuju fiksni iznosi grant sredstava kako primalac granta bude ostvarivao unaprijed definisane ključne projektne faze. Maksimalna dužina trajanja ove vrste granta je tri godine.

- Grantovi u naturi, kod kojih USAID Sida GOLD projekat koristi grant sredstva za nabavku stalnih sredstava za primaoca granta.

Podsjetimo, pokrenut u avgustu 2013. godine, USAID Sida GOLD projekat je petogodišnji projekat kojeg finansiraju USAID i Sida kao dio svoje cjelokupne ekonomske saradnje sa Vladom BiH

Svi detalji natječaja se mogu pronaći na web stranici www.goldproject.ba na linku grantovi

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti