StrikConsulting: Unapređenje poslovanja i povećanje konkurentnosti MSP

01.04.2015. 09:15 / Izvor: eKapija.ba
StrikConsulting: Unapređenje poslovanja i povećanje konkurentnosti MSP

Firma StrikConsulting registrovana u Sarajevu, danas ima reputaciju jedne od vodećih i najpouzdanijih konsultantskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Firma StrikConsulting d.o.o. osnovana 2005. godine, registrovana u Sarajevu. Danas ima reputaciju jedne od vodećih i najpouzdanijih konsultantskih kompanija u Bosni i Hercegovini.  Firma pruža  konsultantske usluge u oblasti  unapređenja poslovanja i povećanja konkurentnosti  MSP i realizira projekte povećanja energetske efikasnosti, smanjenje CO emisija i korištenja obnovljivih izvora energije.

Saglasno namjeri osnivača, od početka djelovanja, firma je strateški usmjerena na realizaciju projekata koji doprinose pozitivnim promjenama i razvoju društva u cjelini. U svim projektima koje je realizira ili u kojima učestvuje, StrikConsulting  koristi  rješenja nastala kombinacijom najmodernijih znanja i dostignuća vrhunski obrazovanih saradnika i praktičnih iskustava tokom višegodišnjeg uspješnog poslovanja u okviru velike multinacionalne kompanije.

Uspješna realizacija aktivnosti na više internacionalnih projekta u oblasti razvoja i povećanja konkurentnosti drvne industrije BiH dale su doprinos ubrzanom rastu izvoza ovog sektora posljednjih godina. StrikConsulting je kreator i implementator prvog sektorski orijentisanog web portala u BiH namijenjenog adekvatnom internacionalnom predstavljanju potencijala drvne industrije i povećanju izvoza (2008. godina).

U skladu sa vlastitom misijom i profesionalnom orijentacijom osnivača, od 2010. godine StrikConsulting je usmjerio aktivnosti ka uslugama u oblastima unapređenja energetske efikasnosti i značajnog povećanja proizvodnje i korištenja energije iz obnovljivih energetskih izvora.

Od 2011. godine StrikConsulting je, kao jedna od prvih konsultantskih firmi u BiH, nosilac licence za korištenje internacionalnog Benchmarking sistema za MSP, koji omogućava poređenje konkurentnosti lokalnih preduzeća sa odabranim uzorkom sličnih kompanija iz Evrope ili svijeta.

StrikConsulting je privatna konzalting firma koja svoje usluge pruža širokom spektru klijenata, dominantno na području Bosne i Hercegovine i  regiona. Oblasti poslovnog savjetovanja  obuhvataju dvije osnovne skupine konsultantskih usluga: upravljanje promjenama u malim i srednjim preduzećima (MSP) i „benchmarking“ analiza sa osnovnim ciljem povećanja konkurentnosti MSP-a.

Paralelno StrikConsulting intenzivno razvija uslige iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u kombinaciji sa operativnim unapređenjima u oblasti održivog razvoja. Zajednička karakteristika usluga koje pruža StrikConsulting  ogleda se u ažurnosti i predanosti, zajedno sa profesionalnim, stručnim i povjerljivim načinom poslovanja zasnovanom na relevantnim činjenicama i objektivnoj analizi. Pored toga, StrikConsulting polaže vrijednost na zaštitu interesa svojih klijenata i ostvarivanja odnosa uzajamnog povjerenja i poštovanja. StrikConsuting zapošljava i obučava pojedince koji će svojim preciznim, stručnim i efikasnim radom klijentima osigurati stalnu kompetitivnu prednost i trajan uspjeh u daljem poslovanju.

Misija StrikConsulting-a je da doprinese progresu i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine asistirajući pri tome organizacijama da razviju projekte kroz koje će poboljšati institucionalne kapacitete u procesu EU integracija, te da pomogne MSP-ima da poboljšaju poslovnu efikasnost i povećaju konkurentnu sposobnost na inostranom tržištu.

Cilj firme StrikConsulting je biti organizacija koja će ostvarivati kontinuiran poslovni uspjeha a pri tome istovremeno djelovati u skladu sa sviješću o društvenoj odgovornosti. StrikConsulting želi biti primjer u poslovnom okruženju Bosne i Hercegovine i svojim poslovnim aktivnostima doprinijeti pozitivnim promjenama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti