Simplus Creations: CAD softver stvoren za arhitekte

26.05.2015. 08:08 / Izvor: eKapija.ba
Simplus Creations: CAD softver stvoren za arhitekte

U razgovoru za naš portal, Sanel kaže da će upotreba njihovog brzog i jednostavnog algoritma, kao i user friendly interfacea na kojem rade, čak i početnicima u arhitekturi omogućiti da lakše pristupe samom softeru.

Sanel Delić i Hamdija Velagić, obojica studenti arhitekture, osnivači su Startupa Simplus Creations.

Zajedno sa svojim kolegama iz drugih oblasti trenutno rade na produktu SimplusCAD, a riječ je o CAD softveru baziranom na cloudu koji omogućava arhitektima i drugim profesionalcima u građevinskoj industriji da izvršavaju svoje projekte na brži, jednostavniji i prije svega jeftiniji način.

U razgovoru za naš portal, Sanel kaže da će upotreba njihovog brzog i jednostavnog algoritma, kao i user friendly interfacea na kojem rade,  čak i početnicima u arhitekturi omogućiti da lakše pristupe samom softeru.

"Nudimo im različite opcije kroz koje rješavaju svoje probleme, razmjenu i skladištenje fajlova, kolaboraciju, te timski rad", kaže on, dodajući da je implementacija ideje počela prije dvije godine, dok je bio na praksi u Istanbulu, kada se suočio sa nekim problemima u svijetu arhitekture.

Pored toga, osnovali su i freelance network za arhitekte koji je jedinstvena platforma u svijetu arhitekture, a kroz koju će pokušati da spoje arhitekte i poslovne ljude.

Nakon provedenog anketiranja potencijalnih korisnika, studenata i profesionalnih ljudi, odnosno vlasnika kompanija, predstavljanjem na sajmu StartUp Expo koji je održan proteklog vikenda u Sarajevu, zvanično su krenuli sa marketingom i prikupljanjem korisnika.

"U narednom periodu planiramo intenzivno raditi na lansiranju proizvoda koji bi prema našim procjenama trebao biti gotov u septembru, a nakon toga planiramo osnovati i kompaniju", naglašava on.

Ističe da je u svemu tome potrebno jako puno vremena i odricanja, te da je u našem okruženju svakako teže doći do investitora, nego do ideja kojih u BiH ima i više nego dovoljno.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti