Selman novi predsjednik Uprave u Razvojnoj banci FBiH

01.11.2014. 08:51 / Izvor: Nezavisne novine
Selman novi predsjednik Uprave u Razvojnoj banci FBiH

Salko Selman zvanično je od petka novi predsjednik Uprave Razvojne banke Federacije BiH, a kao njegov zamjenik je imenovan Borislav Trnin.

Salko Selman zvanično je od petka novi predsjednik Uprave Razvojne banke Federacije BiH.

Ovu informaciju u petak je Nezavisnim potvrdio Aid Berbić, predsjednik Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH. On je rekao da je Salko Selman, dosadašnji potpredsjednik Stranke demokratske akcije, koji je u potekle tri godine bio delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, donio akt od 27. oktobra ove godine na kojem stoji da daje ostakvu na sve funkcije u ovoj stranci.

"Time je ispoštovan pravilnik koji predsjedniku Uprave Razvojne banke FBiH ne dozvoljava da obnaša bilo kakvu stranačku funkciju", rekao je on.

Dodao je da će Selman već u ponedjeljak biti na svom radnom mjestu, a da je njegov zamjenik Borislav Trnin.

Osim Selmana, kandidati za ovu funkciju su bili Fuad Kasumović, Šerif Isović, te kadrovi SDP-a i NSRzB-a Borislav Trlin i Tomislav Perić.

Podsjećamo, Nadzorni odbor Razvojne banke prethodno je smijenio Ramiza Džaferovića sa ove funkcije, a ovu dužnost do izbora novog predsjednika Uprave obavljao je njegov zamjenik Borislav Trnin.

Novi Nadzorni odbor Razvojne banke smijenio je po kratkom postupku 25. jula smijenio dotadašnjeg direktora Ramiza Džaferovića zajedno sa kompletnom upravom banke, što je bio povod da se Džaferović, kako je rekao, "uhvati u koštac s kriminalom".

Tako je u augustu dva puta satima svjedočio u Tužilaštvu BiH. Osim toga, Džaferović je nezakonitosti, koje je , kako je rekao, lično ustanovio, prijavio i Općinskom sudu u Sarajevu i Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti