Sarajevo City Center otvorio vrata ljubiteljima shopinga

20.03.2014. 12:44 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo City Center otvorio vrata ljubiteljima shopinga
OTVORI GALERIJU

Sarajevo City Center (SCC) – 'Grad u gradu' otvorio je danas zvanično vrata svim ljubiteljima kvalitetnog shoppinga i dobre zabave i tako glavni grad BiH učinilo trgovačkim centrom regiona.

Sarajevo City Center (SCC) – 'Grad u gradu' otvorio je danas zvanično vrata svim ljubiteljima kvalitetnog shoppinga i dobre zabave i tako glavni grad BiH učinilo trgovačkim centrom regiona.

U prisustvu oko 500 građana koji su se okupili na platou, centar su otvorenim proglasili visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, saudijski ambasador Eid Al-Thaqafi i vlasnik Sulejman Al-Shiddi.

"Ovo je naš poklon građanima Sarajeva i nadam se ne posljednji", kazao je Al-Shiddi zahvalivši se svima koji su ga podržali.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH je kazao kako je ovaj trgovački centar projektovan prema najvišim standardima gradnje.

"Uopšte ne sumnjam da je radost građana Sarajeva zbog otvaranja centra veća od moje. Očigledno je da je ovaj centar jedan lijepi dodatak arhitekturi ovog grada, a činjenica je da će centar biti mjesto raznih poslovnih aktivnosti, ali i mjesto koji ima i ostale prateće sadržaje poput najvećeg zabavnog parka za djecu u Bosni i Hercegovini“, istakao je.

On smatra je će SCC postati mjesto okupljanja građana Sarajeva, kao i stranih turista, da će poboljšati usluge u trgovinskom sektoru i dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.

Valentin Incko istakao je na otvaranju da su na objektu radile domaće firme i da je ponosan na kvalitet rada. 

"Posebno me raduje što će posao naći oko 1000 ljudi. To će donijeti puno optimizma i nade i privući druge investitore", dodao je on.

Sarajevo City Center sastoji se od četiri odvojene komponente, hotela sa pet zvjezdica, shopping mall-a i zabavnog centra, poslovnog dijela i parking garaža.

Shopping Mall, čiji je dio danas otvoren, se prostire na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora. Oko 75 trgovina ponudit će najpoznatije svjetske modne, sportske te tehnološke brendove. Samo ovaj dio će zapošljavati oko 1000 ljudi, a nakon završenog cijelog centra posao će naći ukupno 1500 ljudi.

U SCC-u će se, između ostalih, moći kupiti i proizvodi modnih brendova Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka...

Gastro kutak sa više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarni će pružiti raznoliku ponudu hrane, te ugostiti više od 1.000 posjetitelja u savremeno uređenom ambijentu.

Zabavni centar sastoji se od kuglane i igraonice, smještenih na trećem i četvrtom spratu na oko 4.000 m2, predstavljat će jednu od najznačajnijih atrakcija SCC-a. Zabavni centar je namijenjen i djeci i odraslima i očekuje se da će biti jedna od najposjećenijih lokacija u Sarajevo City Centru.

SCC raspolaže sa blizu 1.000 parking mjesta na četiri podzemne etaže sa jedinstvenim dizajnom.

Ukupni iznos investicije Al Shiddi Group u BiH do sada iznosi oko 150 miliona eura.

A.Š.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti