Saradnjom s BINIS-om, CEMEX širi poslovanje na tržištu regije Banja Luka

21.08.2014. 13:45 / Izvor: eKapija.ba

Preuzimanjem betonare BINIS, kompanija CEMEX, sa već etabliranim položajem na važnom tržištu regije Banja Luka, će od 1. oktobra upravljati njenim radom i tako proširiti svoje poslovanje transportnim betonom.

Preuzimanjem betonare BINIS, kompanija CEMEX, sa već etabliranim položajem na važnom tržištu regije Banja Luka, će od 1. oktobra upravljati njenim radom i tako proširiti svoje poslovanje transportnim betonom.

Potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa BINIS-om, svojim dugogodišnjim partnerom, CEMEX se direktno uključio u tržište betona u Banja Luci, što potvrđuje strateško opredjeljenje ove kompanije za jačanje tržišne pozicije na ovom prostoru.

Potpisanim ugovorom, CEMEX će preuzeti upravljanje betonarom BINIS-a, te će dvije kompanije zajednički nastupati na banjalučkom tržištu transportnog betona. BINIS će, takođe, nastaviti s proizvodnjom i plasmanom betonskih prefabrikata, poput opločnika, šahtova, blokova, cijevi, kanalica i ostalog, čime se očekuje jačanje obje kompanije na tržištu.

"Ovim aranžmanom, uz BINIS-ovu dugogodišnju lidersku poziciju na tržištu Banja Luke i okoline, te prepoznatljiv kvalitet našeg "splitskog" cementa, kupci betona u Banja Luci dobijaju za partnera globalnog lidera u segmentu gotovog betona, usmjerenog na visokokvalitetna, inovativna, održiva, ali i konkurentna rješenja", izjavio je Trpimir Renić, CEMEX-ov predsjednik Uprave.

"Zadovoljan sam obavljenim poslom. Ovo udruživanje nastalo je nakon dugogodišnje uspješne saradnje sa CEMEX-om, te vjerujem da će dodatno osnažiti obje kompanije", dodao je Borko Radinković, direktor BINIS-a.

Nova betonara u CEMEX-ovoj mreži isporučivaće beton na području regije Banja Luka. Kupcima će biti ponuđeni novi proizvodi i građevinska rješenja koja ovaj najveći svjetski proizvođač betona već nudi širom svijeta. Takođe, kupci će, osim zagarantovano kvalitetnih proizvoda, moći iskusiti i prednosti CEMEX-ovog načina rada koji ne uključuje samo proizvodnju materijala, već i tehničku podršku, inovacije u betonu, ali i vrlo važnu brigu o pravovremenosti logističke podrške.

"Beton se sve više prepoznaje kao kvalitetan i održiv materijal za gradnju, stoga ga već godinama promovišemo kao izvrsno rješenje u različitim infrastrukturnim projektima. Primjera radi, betonski putevi u poređenju sa asfaltnim, osim što su trajniji, zahtijevaju manje sredstava za održavanje, prihvatljiviji su i za okoliš“, naglašava Trpimir Renić.

CEMEX-ov cement prisutan je na tržištu Bosne i Hercegovine već decenijama. Na spomenutom području, kompanija trenutno posluje sa šest terminala, što za rasuti, što za cement u vrećama, kao i kroz betonaru u Kiseljaku. Stoga, proizvodnja betona na području regije Banja Luka je bila logičan nastavak širenja poslovanja u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti