Realiziran projekt obnove mlinica u Mostaru vrijedan 102.000 KM

17.10.2014. 07:55 / Izvor: eKapija.ba
Realiziran projekt obnove mlinica u Mostaru vrijedan 102.000 KM

Ukupna vrijednost realiziranog projekta za Grad Mostar iznosila je 102.000 KM, a obje mlinice trebaju se koristiti u turističke svrhe, odnosno promociju autohtonih zanimanja i proizvoda s područja Hercegovine.

Projekt obnove dviju mlinica u Mostaru, a koje su u ožujku 2014 godine predane na upravljanje Gradu Mostaru i obitelji Zovko, financiran je iz pretpristupnih fondova Adriatic programa (2007.-2013.)

U projekt je uključeno dvanaest partnera iz sedam država na Jadranu, a u Bosni i Hercegovini ga provodi Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika.

Predstavnici Grada Dubrovnika, grada voditelj cijelog projekta, te partneri projekta i predstavnici Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, jučer su u pratnji Miralema Fajića, direktora agencije Stari grad, obišli dvije obnovljene mlinice i staru gradsku jezgru.

Ukupna vrijednost realiziranog projekta za Grad Mostar iznosila je 102.000 KM, a obje  mlinice trebaju se koristiti u turističke svrhe, odnosno promociju autohtonih zanimanja i proizvoda s područja Hercegovine.

Mlinica u Zahumlju, koja je u privatnom vlasništvu obitelji Zovko  bila je prva mlinica  na Balkanu u kojoj je bila instalirana mala centrala i električni mlin, po želji obitelji Zovko,  trebala bi se koristiti u turističke svrhe, promociju hercegovačkih proizvoda i starih zanata.  Grad Mostar se također obvezao da će se buduća djelatnost mlinice u Starom gradu, koja je u vlasništvu Grada, također koristiti u turističke svrhe.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti