Raspjevane plišane igračke od sada i u BiH

24.04.2014. 15:47 / Izvor: eKapija.ba
Raspjevane plišane igračke od sada i u BiH

Na nedavno završenom Sajmu gospodarstva u Mostaru pažnju skoro svih posjetitelja privukle su plišane igračke koje pjevaju hitove Halida Bešlića, Jelene Rozge i drugih popularnih pjevača iz regiona.

Na nedavno završenom Sajmu gospodarstva u Mostaru pažnju skoro svih posjetitelja privukle su plišane igračke koje pjevaju hitove Halida Bešlića, Jelene Rozge, Dina Dvornika i drugih popularnih pjevača iz regiona.

Saznali smo da se iza distribucije ovih igračaka u BiH krije firma Rox d.o.o. Orašje. Inače matična firma je u Hrvatskoj, a na tamošnjem tržištu igračke su već odavno postale hit.

U prodavnicama igračaka kažu da prolaze fantastično i kupcima mame širok osmijeh na lice. Proizvodnja je regulirana ugovorom u skladu s autorskim pravima i izvođači su o njoj obaviješteni te im je drago što su dio nečijeg djetinjstva.

Osim plišanih igračaka, Rox u svom asortimanu ima autokozmetiku, sredstva za čišćenje, higijenu itd, potvrdio je za eKapija.ba Mahir Čolić, regionalni voditelj prodaje u firmi Rox d.o.o. Orašje. Oni su i zastupnici brendova Wunderbaum, Nigrin, STP, Armoral ..

Firma je u Bosni i Hercegovini osnovana 1999. godine i trenutno broji 45 zaposlenih, a primarna djelatnost joj je veleprodaja robe široke potrošnje.

"Naše proizvode možete kupiti u svim velikim tržnim centrima, kao što su Mercator, Bingo, Interex, Konzum, Energopetrol, Gazprom itd. Također i u velikom broju privatnih objekata maloprodaje i benzinskih pumpi", kaže Čolić, te dodaje da imaju i novih potpisanih ugovora sa drugim tržnim centrima.

On kaže da su jako dobro završili prethodnu godinu, a da im je misija u narednom periodu veća zastupljenost njihovih proizvoda na prodajnim policama.

A.Š.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti