Profesionalna grupa Eurofast najavila početak poslovanja u Banjoj Luci

02.10.2014. 09:52 / Izvor: eKapija.ba

Sa više od 200 zaposlenih i kancelarijama u 20 gradova širom Jugoistočne Evrope i Istočnog Mediterana, Banja Luka je jedna od posljednjih koja je dodata u mrežu lokalnih kancelarija ove grupe.

Internacionalna profesionalna grupa, Eurofast, najavila je otvaranje lokalne kancelarije kompanije kao i početak poslovanja u Banjoj Luci, nudeći širok spektar profesionalnih usluga kako lokalnim tako i međunarodnim kompanijama sa interesima u Bosni i Hercegovini. Istraživanja kompanije pokazuje na povećanu potražnju na tržištu za profesionalnim uslugama i dio je ekspanzije kompanije u regionu gdje regrutovanje novih zaposlenih doprinosi daljem rastu Eurofast timova u Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj. 

Eurofast je internacionalna profesionalna organizacija koja nudi širok spektar usluga koje uključuju računovodstvo i obračun plata, spajanja i akvizicije, internacionalne takse, transfer i registrovanje kompanija, su samo od nekih. Sa više od 200 zaposlenih i kancelarijama u 20 gradova širom Jugoistočne Evrope i Istočnog Mediterana, Banja Luka je jedna od posljednjih koja je dodata u mrežu lokalnih kancelarija ove grupe.

Panos Diallinas, regionalni direktor je rekao: “Naša ekspanzija u Banja Luku dolazi kroz prepoznavanje i odgovornost zbog rasta potreba za profesionalnim uslugama na međunarodnom nivou u Bosni i Hercegovini. Povečanim interesom za Banja Luku od strane međunarodnih kompanija, mnoge loklane kompanije trebaju podršku kako bi se proširile lokalno ili na međunarodnom  tržištu, mi osjećamo da naša kreirana ponuda će biti izuzetno pogodna za biznis na ovim prostorima".

"Kompanije koje posluju sa Eurofastom imaju koristi od jedinstvene regionalne mreze kompanije jer smo mi jedina organizacija  koja pokriva čitavo područje Jugoistočne Evrope i region Istočnog Mediterana. Naši klijenti, bez obzira da li se posluju na jednom ili više tržišta u regionu,  mogu imati centralizovanu uslugu sa jednom kontakt tačkom, ali međunarodnom perspektivom, dok koriste znanja i ekspertize izuzetnih lokalnih profesionalaca."

Dajana Topić, regional izvršni direktor za Bosnu, Hrvatsku & Sloveniju kaže: "Banja Luka predstavlja jedinstveno poslovno područje, oduševljeni smo što možemo ponuditi naše usluge kompanijama koje posluju na tržištu – bilo da se radi o kompanijama sa sjedištem u Banjoj Luci ili onima koje imaju samo kancelarije ovdje. Već smo uočili interes za naše internacionalne i lokalne usluge u oblasti poreza, računovodstva i obračuna zarada, kako lokalnih tako i stranih kompanija koje zele da prošire svoje poslovanje na lokalnom trzistu i u širem regionu."

U preko 25-godišnjoj istoriji, Eurofast je radio i nastavlja da radi sa mnogim svjetskim brendovima i vodećim institucijama koje se bave proizvodnjom, maloprodajom te avio kompanijama kao i u sektoru profesionalnih usluga.

Godine 2014, Eurofast je imenovan za Regional M&A Tax Firm of the Year (M&A Today Global), kompanija je prethodno bila rangirana kao Tier One Tax Planning Advisor (International Tax Review), i proglašena za  Best Regional Business Partner in South East Europe (Mass Media International).

Za više informacija o Eurofastu i portfolio servisu, molimo Vas posjetite www.eurofast.eu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti