Prodaje se zgrada Hidrogradnje

27.08.2014. 08:47 / Izvor: TVSA
Prodaje se zgrada Hidrogradnje

Novcem od prodaje više od 100 radnika moglo bi otići u penziju. Ovi dugovi, između ostalog, bili su prepreka da se Hidrogradnja prijavi na tendere za građevinske radove.

Prodaja zgrade Direkcije, čija vrijednost se procjenjuje na desetak miliona maraka, jedino je rješenje za Hidrogradnju. Novcem od prodaje više od 100 radnika moglo bi otići u penziju. Ovi dugovi, između ostalog, bili su prepreka da se Hidrogradnja prijavi na tendere za građevinske radove. Iako su po kvaliteti i dalje na vrlo visokom nivou, konkurentni na tržištu više nisu. Sve nade sada su im usmjerene na tender Vijeća ministara za kupovinu zgrade za regionalni ured Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Prethodna uprava donijela je odluku da se prijavi na tender Vijeća ministara, u vezi sa rješavanjem poslovnog prostora. Mi smo se prijavili, čekamo rezultate, kazao je za TVSA Muhamed Ćatović, v.d. direktora Hidrogradnje.

Rezultati bi trebalo da budu poznati poslije 3. septembra do kada se zainteresirane firme mogu prijaviti.

Ratko Kovačević portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH napomenuo je da je jedan od uvjeta javnog poziva je i starost objekta, ted a je samim oglasom je prdviđeno da zgrada bude stara maksimalno 5 godina .

Direktor Ćatović vršilac je dužnosti direktora od 6. avgusta. Kaže da se nada da je prethodna uprava, koja je aplicirala na tender, bila svjesna svih uvjeta javnog poziva. Ako se desi da ne zadovolje na aktulenom, Vijeća ministara, morat će razmotriti novi plan, iako je trenutno sve bazirano na prodaji dvije trećine objekta. Preostali dio, predviđeno je, bit će izdat po zakup dok bi uposlenici bili izmješeteni u Butmir. Ovo su planovi, a u septembru će biti poznato da li moći biti realizirani.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti