Pozitivan odgovor Vlade FBiH na zahtjeve "Unis Toolsa" i "Pretisa"

27.11.2014. 08:24 / Izvor: eKapija.ba
Pozitivan odgovor Vlade FBiH na zahtjeve 'Unis Toolsa' i 'Pretisa'

Vlada FBiH nakon što je jučer dala pozitivan odgovor na zahtjeve "Unis Toolsa" i "Pretisa" je naložila Razvojnoj banci da s ova dva privredna preduzeća sačini i potpiše ugovore o međusobnim pravima i obavezama.

Nakon što je jučer prihvatila informacije o stanju u kompanijama „Unis Tools” d.o.o. Sarajevo i „Pretis” d.d. Vogošća, Vlada Federacije BiH je zaključila da, u svojstvu Skupštine Razvojne banke FBiH, pozitivno odgovori na zahtjeve ovih privrednih društava.

Kod „Unis Toolsa” je riječ o odobrenju kredita od 200.000 konvertibilnih maraka potrebnih za završetak ugovorenih poslova i konsolidacije Društva. Kreditna sredstva će biti isplaćena u šest tranši od novembra ove do aprila 2015. godine.

Prihvaćeni zahtjev vogošćanskog „Pretisa” odnosi se na privremenu odgodu naplate kamata po postojećim ugovorima, ali uz obavezu da, nakon isporuke ugovorene proizvodnje i naplate od kupca, Razvojnoj banci FBiH uplati 1.000.000 KM na ime glavnice.

Vlada je naložila Razvojnoj banci da s ova dva privredna preduzeća sačini i potpiše ugovore o međusobnim pravima i obavezama.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti