Potpisan sporazum: Za drugu fazu rekonstrukcije DZ Kumrovec 2,1 milion KM

01.09.2014. 13:32 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan sporazum: Za drugu fazu rekonstrukcije DZ Kumrovec 2,1 milion KM

Pomenuta sredstva za ovu faza bit će utrošena za izvođenje građevinskih radova planiranih Glavnim projektom sanacije, rekonstrukcije i dogradnje ovog objekta. Implementator ovog projekta je JU "Dom zdravlja".

Sporazum o sufinansiranju sanacije, rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja „Kumrovec“ potpisali su danas ministar zdravstva Kantona Sarajevo Eldan Lokmić, direktorica JU “Dom zdravlja” Dženana Tanović, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Kenan Crnkić i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

„Potpisivanjem ovog sporazuma bit će operativna sredstva u iznosu od 2.150.000,00 KM za realizaciju druge faze rekonstrukcije pomenutog objekta“, istakao je ministar Lokmić ovom prilikom te pojasnio da je od ovog iznosa sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM osigurao Zavod zdravstvenog osiguranja KS, 400.000,00 KM Ministarstvo zdravstva KS i 250.000,00 KM Općina Novi Grad Sarajevo. Kazao je i da bi radovi na rekonstrukciji bili okončani do kraja ove godine, ali da će zbog komplikovanih procedura raspisivanja javnih poziva kompletan posao biti značajno usporen.

Direktor Crnkić je naglasio da je Zavod za realizaciju ovog projekta osigurao ukupno 3.300.000,00 KM i dodao da će sredstva iz danas potpisanog Sporazuma biti operativna odmah.

“Ovo je najznačajniji projekt iz oblasti zdravstva u Kantonu Sarajevo koji se provodi u ovoj godini, i njegov je značaj za stanovnike naše Općine ogroman”, rekao je načelnik Efendić i dodao da će za cjelokupnu realizaciju ovog projekta biti utrošeno oko 7.000.000,00 KM.

Prema riječima direktorice Tanović, za Javnu ustanovu “Dom zdravlja” je najvažnije da su neophodna sredstva i za ovu fazu izvođenja radova osigurana te najavila provođenje procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

Pomenuta sredstva za ovu faza bit će utrošena za izvođenje građevinskih radova planiranih Glavnim projektom sanacije, rekonstrukcije i dogradnje ovog objekta. Implementator ovog projekta je JU “Dom zdravlja”, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

U Sporazumu je konstatovano da je urađena projektna dokumentacija, izdata urbanistička saglasnost i rješenje o odobrenju za građenje, riješeni su imovinsko-pravni odnosi i upisan titular prava na predmetnom zemljištu, odabran napovoljniji izvođač prve faze radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, te izvedeni građevinski radovi planirani u okviru ove faze realizacije projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti