Porezna uprava Federacije BiH zapečatila 14 objekata

27.02.2015. 07:40 / Izvor: eKapija.ba
Porezna uprava Federacije BiH zapečatila 14 objekata

Zapečaćen je jedan ugostiteljski objekat SARWAY i Kozmetički salon IMONA u Sarajevu. Porezna uprava FBiH nastavit će kontrolu na cijelom području Federacije.

Porezni i istražni inspektori Porezne uprave Federacije BiH 25. februara 2015. godine proveli su inspekcijski nadzor obveznika koji se bave priređivanjem igara na sreću i ugostiteljskom djelatnošću na području Zapadno-hercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog, Srednjobosanskog, Kantona 10-Livno i Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Izvršena su ukupno 52 inspekcijska nadzora, i zbog nezakonitosti zapečaćeno 14 objekata - uplatnih mjesta koji nisu imali odobrenje za rad ili odobrenje za priređivanje igara na sreću i to :

SPORT PLUS d.o.o. Novi Travnik -  dva uplatna mjesta u  Sarajevu, jedno u Gračanici-Bugojno i jedno u Travniku-Dolac na Lašvi; PETICA PLUS d.o.o. Vitez  - jedno uplatno mjesto u Gračanici – Bugojno; BH PLAY d.o.o. Visoko,- jedno uplatno mjesto u Mostaru; BET LIVE d.o.o. Vitez - jedno uplatno mjesto u Mostaru; MILLENNIUM d.o.o. Mostar – dva uplatna mjesta u Mostaru i Ljubuškom; FORMULA d.o.o. Posušje – jedno uplatno mjesto u Grudama; MDI Automati d.o.o. Ljubuški, P.J. Ljubuški.

Zapečaćen je jedan ugostiteljski objekat SARWAY i Kozmetički salon IMONA u Sarajevu.

Porezna uprava Federacije BiH nastavit će kontrolu na cijelom području Federacije i poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem povećanja porezne discipline i suzbijanja nezakonitosti u poslovanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti