Početak implementacije projekta Dijalog umjetnosti i tehnologija IT_ART

06.05.2015. 09:28 / Izvor: eKapija.ba
Početak implementacije projekta Dijalog umjetnosti i tehnologija IT_ART

Projekt je osmišljen na osnovu iskazane potrebe poduzeća koja se bave IT tehnologijama na području Hercegovine za profilom stručnjaka umjetničkog obrazovanja za suradnju na kreiranju i razvoju mobilnih, web i desk aplikacija.

INTERA Tehnološki Park zajedno s udruženjem Kulturni kod iz Beograda provodi projekt pod nazivom Dijalog umjetnosti i tehnologija IT_ART (u daljnjem tekstu projekt IT_ART), u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO, u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekt ''Dijalog za budućnost'' se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF). Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, Tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekat pod nazivom „Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH“.

Projekt IT_ART će biti implementiran u periodu od svibnja do listopada 2015.godine.

Osmišljen je na osnovu prepoznate i iskazane potrebe poduzeća koja se bave IT tehnologijama na području Hercegovine za profilom stručnjaka umjetničkog obrazovanja ili općenito umjetničkih preferencija za suradnju na kreiranju i razvoju mobilnih, web i desk aplikacija. Upravo u povezivanju IT sektora i studenata likovnih umjetnosti, vidi se mogućnost ostvarivanja kvalitetne suradnje mladih i pokretanja novih odnosno razvoja postojećih perspektivnih malih biznisa u IT sektoru.

Pored navedenog, fokus na mladima i studentima likovnih akademija, širi mogućnosti upotrebe IT tehnologija kroz inovativno korištenje društvenih medija kao alata za promoviranje interkulturalnosti i poštovanja prema drugima.

Ciljne grupe projekta su mladi s područja Hercegovine i Beograda koji imaju afinitet prema umjetnosti i dizajnu ili programiranju, studenti likovnih umjetnosti i nastavnici sa područja Mostara i Širokog Brijega, te zaposlenici IT poduzeća iz Hercegovine.

Oni koji se odluče sudjelovati u projektnim aktivnostima imat će priliku:

-Educirati se za rad u Photoshop programu te za razvoj mobilnih aplikacija (UI/UIX Dizajn za mobilne,  web i desk aplikacije),

-Uspostaviti suradnju i razmijeniti pojedinačna ali i regionalna iskustva kroz kreativno druženje i studijsko putovanje u Beograd,

-Uspostaviti poslovne kontakte, razmijeniti ideje i ostvariti suradnju u cilju pokretanja vlastitog biznisa ili zapošljavanja potrebnog kadra (bilo da se radi o mladim programerima ili umjetnicima) od strane postojećih poduzeća tijekom Startup weekend-a.

Na organiziranom kreativnom druženju bit će prezentiran sustav poticaja za poduzetništvo mladih i žena od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te iskustva malih poduzeća u oblasti kreativnih industrija u Srbiji.

Studijsko putovanje će biti organizirano za 20 najboljih polaznika obuka koji će imati priliku upoznati se s radom dizajn inkubatora Nova iskra u Beogradu, te prisustvovati organiziranim predavanjima i prezentacijama. 

Tijekom projekta bit će organiziran Startup weekend, u periodu od 24.-26.10.2015. godine. Sudionici će imati priliku tijekom 54 sata formirati timove, razviti svoju poslovnu ideju, koju kasnije mogu pretvoriti u vlastiti biznis, te iskoristiti sve pogodnosti koje im pružaju poslovni inkubatori.

Sve informacije o projektu kao i pozivi za sudjelovanje u organiziranim obukama i događajima će biti objavljeni na web stranici INTERA (www.intera.ba)  i facebook profilu (https://www.facebook.com/pages/Intera-Technology-Park/190823014337593 )

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti