Počela sanacija rudarskog odmarališta "Mramor" u Kaluđerici

26.05.2015. 08:51 / Izvor: eKapija.ba
Počela sanacija rudarskog odmarališta 'Mramor' u Kaluđerici

Obnovljeni objekat biće smještajnog kapaciteta sa 36 kreveta, uz kompletnu savremenu prateću opremu i sadržaje za boravak omladine iz Eparhije i dijaspore.

U Kaluđerici su počeli radovi na sanaciji rudarskog odmarališta „Mramor“, koje je u vlasništvu manastira Ozren, a koje će biti preuređeno u pravoslavni omladinski kamp. Obnovljeni objekat biće smještajnog kapaciteta sa 36 kreveta, uz kompletnu savremenu prateću opremu i sadržaje za boravak omladine iz Eparhije i dijaspore. Sam objekat biće generalno renoviran, sobe, mokri čvorovi, kuhinja, trpezarija, učionice sa školskim inventarom, kao i prostor oko kampa. Plan je da objekat bude u funkciji tokom cijele godine, što će imati veliki značaj, ne samo za manastir Ozren nego i za cijelu opštinu Petrovo.

Kako je planirano kompletna sanacija objekta biće završena do kraja jula ove godine, za kada je već najavljena prva grupa djece, koja će tokom petnaestodnevnog boravka učiti srpski jezik i nacionalnu istoriju.

Dio sredstava za sanaciju objekta donirao je episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom iz ličnih prihoda a 15.000 maraka, prema odluci Skupštine opštine, biće obezbijeđeno iz budžeta opštine Petrovo.

Svoj doprinos što bržem izvođenju radova, kako bi se ispoštovao predviđeni rok završetka, dala je i grupa mladih volontera iz Karanovca i Kakmuža, koji su pomogli u raščišćavanju terena, odvozu otpadnog materijala i uklanjanju crijepa sa krova objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti