Packaging of the World: "Lipa voda" među najboljim svjetskim ambalažama

01.09.2014. 11:40 / Izvor: eKapija.ba
Packaging of the World: 'Lipa voda' među najboljim svjetskim ambalažama

Portal Packaging of the World, koji se bavi promocijom dizajna ambalaže, predstavio je novu ambalažu 'Lipa vode' Bihaćke pivovare, jednog od vodećih brendova vode u BiH te je na taj način uvrstio među najbolji svjetski dizajn ambalaža.

Portal Packaging of the World, koji se bavi promocijom dizajna ambalaže, predstavio je novu ambalažu 'Lipa vode' Bihaćke pivovare, jednog od vodećih brendova vode u BiH te je na taj način uvrstio među najbolji svjetski dizajn ambalaža

Za ovaj uspjeh ponajviše je zaslužan kreativni tim agencije NDM iz Bihaća, koji čine kreativni direktor Nermin Nino Kasupović, copywriter Admir Čavkić i fotograf Samir Sinanović.

Jedan od vodećih brendova na bh. tržištu vode jeste Lipa voda, kojoj konzumenti vjeruju od 2007. godine. Bihaćka pivovara d.d., kompanija koja je vlasnik Lipa voda brenda, kako bi ostala u trci za vodeću poziciju na bh. tržištu vode, odlučila je pristupiti kompletnoj revitalizaciji brenda Lipa voda, kako bi ga napravila dovoljno snažnim da bi se mogao nositi i sa najjačom konkurencijom.

Redizajnu i revitalizaciji brenda pristupilo se nakon izvršene procjene prednosti i nedostataka Lipe vode spram njene tržišne konkurencije. Urađenim analizama, utvrđeno je da se radi o čistoj prirodnoj izvorskoj vodi visoke kvalitete, čiji se izvori nalaze podno planine Plješavica, čija je nadmorska visina 1657 m. Jedan od glavnih nedostatak Lipe vode, jeste ambalaža koja se zbog svojeg vizuelnog izgleda ''stapa'' s konkurencijom i gubi u moru istih. Neatraktivan dizajn etikete, također, uveliko doprinosi tome da su konzumenti vremenom prije se odlučivali za konkurentsku vodu.

Prvi korak pri revitalizaciji, jeste bio uvođenje nove boce volumena 0,25 l, sa novom i svježom etiketom koja komunicira o kakvom se proizvodu radi. Etiketa simbolizira vrhove Plješevice, podno kojih se i nalaze izvori Lipe vode, a njena plava boja nam govori da se radi o prirodnoj izvorskoj vodi.

Izvor: http://www.media-marketing.com/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti