Otvorena vrata ThermoFLUX-u: Kamini i kotlovi iz Jajca idu u Rusiju

11.09.2014. 12:29 / Izvor: eKapija.ba

Potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji za prodaju i servisiranje kompletnog ThermoFLUX-ovog asortimana na teritoriji Rusije, što je za ThermoFLUX veliki uspjeh jer je osvojeno tržiše od 150.000.000 stanovnika.

Kompanija ThermoFLUX iz Jajca sa svojim proizvodima izašla je na tržište Rusije. Dogovor je postignut na Sajmu u Milanu (Italija) o kojem je eKapija.ba već pisala.  Tom prilikom štand ThermoFLUX-a posjetila su dvojica Rusa, vlasnika veleprodaje opreme za grijanje iz Moskve, koji su pogledali proizvode, uzeli kataloge te napravili nekoliko fotografija.

Kako su pojasnili u ThermoFLUX –u za eKapija.ba, nakon Sajma su nekoliko mjeseci razmjenjivali e-mailove sa tehničkim podacima, cijenama… kako bi ih u avgustu ove godine ugostili u ThermoFLUX-u u Jajcu.

"Tokom posjete detaljno su pregledali proizvode, informirali se o načinu njihovog rada, vidjeli proizvodni pogon, strojeve te procijenili da sa nama vrijedi ući u suradnju", kažu u ThermoFLUX-u, ističući kako su gosti tokom posjete napomenuli da su vidjeli mnoge proizvodne pogone, talijanske, turske…ali da su zadivljeni kvalitetom i kapacitetom u ThermoFLUX-u.

Potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji za prodaju i servisiranje kompletnog ThermoFLUX-ovog asortimana na teritoriji Rusije, što je za ThermoFLUX veliki uspjeh jer je osvojeno tržiše od 150.000.000 stanovnika.

Iako Rusija ima velike zalihe kvalitetnog i jeftinog plina, stanovništvo se teško uspijeva spojiti na plinovod te je to proces koji puno košta i jako dugo traje, tako da su zbog te činjenice tražene sve vrste kotlova i kamina za grijanje, uključujući one na pelet, sitni ugalj i čvrsto gorivo.

"Rusija s obzirom na svoju veličinu i dostupnost raznih vrsta ogrjeva stanovništvu izdaje smjernice na kojim područjima se koja  vrsta ogrjeva treba koristiti, što ThermoFLUX čini pravim partnerom budući da može ponuditi sve vrste kotlova i kamina", pojašnjavaju u ovoj uspješnoj bh. kompaniji.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti