Otvorena fabrika peleta u kasarni Žunovnica u Hadžićima

15.09.2014. 14:59 / Izvor: eKapija.ba

O novootvorenom biznis centru kasarna "Žunovnica" u Hadžićima jutros je svečano pušten u rad pogon za proizvodnju peleta fabrike Miltel čime je osam radnika sa BIRO-a Hadžići dobilo posao i riješilo svoju egzistenciju.

O novootvorenom biznis centru kasarna "Žunovnica" u Hadžićima jutros je svečano  pušten u rad pogon za proizvodnju peleta fabrike Miltel čime je osam radnika sa Biro-a Hadžići dobilo posao i riješilo svoju egzistenciju. Uz prisustvo predstavnika Općine Hadžići te predstavnika firme Miltel i njihovih poslovnih partnera, pogon su svečano pustili u rad Općinski načelnik Hamdo Ejubović i direktor Miltela Edhem Aljović.

"Namjera nam je da proizvodimo 500 tona na mjesečnom nivou. Stoga smo odmah u početku zaposlili osam ljudi. U skorije vrijeme proširit ćemo obim proizvodnje, a samim tim i povećati broj uposlenih. Preduzeli smo sve neophodne mjere kako bi ova naša mala fabrika bila ekološki prihvatljiva. Ugradnjom neophodnih filtera možemo reći da u vanjsku okolinu šaljemo potpuno čist zrak. Mašine koje smo instalirali garantuju nam proizvodnju kvalitetnog peleta po svim evropskim standardima. Zainteresovanih za naš proizvod ima mnogo i nadam se da će tako i ostati. Hvala načelniku Općine Hamdi Ejuboviću i općinskim strukturama koji su učinili sve da što brže dođemo od ideje do realizacije", kazao je Aljović.

Vlada FBiH dala je na privremeno korištenje kasarnu Žunovnica Općini Hadžići na period od pet godina. Općina je postala privremeni vlasnik lokacije ukupne površine 1.725.888 m2 sa izgrađenim objektima i infrastrukturom od 15 zidanih i četiri montažna objekata.

"Danas je veoma teško zaposliti i dva čovjeka, a ne osam koliko ih je danas dobilo posao u ovoj fabrici peleta. To je osam porodica koje će u ovom teškom vremenu svojim radom zarađivati svoj hljeb. Pogon je otvoren u bivšoj kasaranoj JNA u Žunovnici iz koje su OS BiH izašle prije nekih godinu dana. Mi kao Općina investitorima i svim zainteresovanim za biznis dajemo u zakup ove prostore s namjerom da ih sačuvamo i iskoristimo u najbolje svrhe. Nakon isteka pet godina nadamo se da ćemo ovu kasarnu dobiti u trajno vasništvo kako bi razvijali veće i ozbiljnije projekte", kazao je općinski načelnik Hamdo Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti