Otpočeli intervjui sa MSP u COBEAR projektu

18.04.2015. 10:26 / Izvor: eKapija.ba
Otpočeli intervjui sa MSP u COBEAR projektu

​Konzultantska firma „Enova“ d.o.o. otpočela je sa provođenjem terenskog istraživanja i intervjua s malim i srednjim poduzećima u okviru COBEAR projekta koji financijski podržava Delegacija EU u BiH.

Konzultantska firma „Enova“ d.o.o. odabrana na provedenom postupku javne nabavke kao najpovoljniji ponuđač otpočela je sa provođenjem terenskog istraživanja i intervjua s malim i srednjim poduzećima u okviru COBEAR projekta koji financijski podržava Delegacija EU u BiH.

Na javni poziv koji je raspisan 25.02.2015. prijavljeno je iz općine Žepče osam poduzeća s kojima je potpisan ugovor o sudjelovanju na COBEAR projektu. „Enova“ će izraditi sektorske analize konkurentnosti i izraditi Akcione planove za odabrana poduzeća iz projekta COBEAR. Odabrane firme iz općina Žepče, Tešanj i Teslić su iskazale veliki interes za sudjelovanjem u okviru COBEAR projekta i korištenjem usluga koje će biti pružene tokom trajanja projekta.

U srijedu i četvrtak (15. i 16.04.2015) organizirana je posjeta odabranim poduzećima u općini Žepče. Sa vlasnicima i direktorima poduzeća provedeni su intervju na osnovu kojih će se izvršiti kvalitetna analiza, koja će pomoći Razvojnoj agenciji Žepče ali i suradnicima TRA i odjelu za razvoj Teslić da svoje aktivnosti fokusiraju na direktne intervencije malim i srednjim poduzećima.

Predstavnici „Enove“ iz Sarajeva, Jasmin Gabela i Muris Mešetović i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko sa suradnicom Majom Jukić obišli su poduzeća: „Bositex“ d.o.o., „Budo-Export“ d.o.o., „Elchy-Tex“ d.o.o., „Manaprom“ d.o.o. , „Montažne eko kuće Porobić“ d.o.o., „Elmont“ d.o.o., „Prograd“ d.o.o., „Vin-metal“ d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti